När kommer min Meyer-citron att ge frukt?

Frukt kan du förvänta dig att den kommer att fortsätta göra det i årtionden
När din Meyer citronplanta börjar producera blommor och frukt kan du förvänta dig att den kommer att fortsätta göra det i årtionden.

Meyer-citronen (Citrus meyeri) introducerades i Europa 1908 från Kina och är vanligtvis rundare än en vanlig citron, och den har en distinkt, ljus smak och orange-gul färg. Meyer-citronträdet växer i US Department of Agriculture-utsedda växthärdighetszoner 9 till 11, och det är ganska enkelt att ta hand om det. Det bästa av allt är att dessa träd alltid verkar blomma eller bära frukt. Förutsatt att du tar hand om ditt Meyer - citronträd på rätt sätt, bör du kunna njuta av dessa söta, smakrika frukter året runt.

Meyer citronsäsong: grunderna

Meyer-citronträd blommar och frukter vanligtvis hela året (och kraftigt på hösten och vintern), med början när de är cirka 3 till 5 år gamla. I grund och botten, förutsatt att du tar väl hand om ditt träd och, viktigast av allt, aldrig utsätter det för temperaturer under 50 grader, kan du förvänta dig att ditt träd ska bära frukt hela året (igen, när det väl når mognad, när det är mellan åldrarna 3 och 5). När din Meyer citronplanta börjar producera blommor och frukt kan du förvänta dig att den kommer att fortsätta göra det i årtionden.

Tips för att ta hand om Meyer citron

Det finns mycket att älska med Meyer citronplantor
Det finns mycket att älska med Meyer citronplantor: Frukten är välsmakande och ger ett underbart, unikt tillägg till dussintals recept.

Det finns mycket att älska med Meyer citronplantor: Frukten är välsmakande och ger ett underbart, unikt tillägg till dussintals recept. Meyer-citronen är också en attraktiv växt, med sina mörkgröna blad, sina orangegula färger och doftande blommor. Och lyckligtvis är Meyer-citroner självpollinerande växter, vilket betyder att du inte behöver ha flera växter för att ditt träd ska bära frukt.

Det är dock viktigt att veta hur du tar hand om ditt citronträd på rätt sätt, om du vill att det ska producera gott om frukt under hela året. Här är några viktiga tips för att ta hand om ditt träd:

  • Håll ditt träd väl skyddat från temperaturer som sjunker under 20 grader, och ta med ditt träd in när temperaturen håller sig under 50 grader på natten. Även om Meyer citroner vanligtvis kan hantera kallt väder bättre än andra citrusväxter, kommer de inte att klara sig bra i minusgrader eller konsekvent kalla klimat. (Du kanske vill odla ditt träd i en behållare av denna anledning, beroende på var du bor.)
  • Se till att du har väldränerad jord för att undvika rotröta. (Dessutom tenderar Meyer-citroner att trivas i sandig lerjord.)
  • Meyer citronträd behöver få minst sex timmars solljus per dag.
  • I allmänhet behöver dessa träd vatten varannan till varannan vecka, men kontrollera jorden regelbundet. Den ska vara lätt (men inte helt!) torr mellan vattningarna.
  • Om bladen börjar torka när växten är inomhus, dimma dem dagligen med en sprayflaska.
  • Ge din Meyer citronplanta en boost av näringsämnen genom att lägga till lite citrusplanteringsblandning med din naturliga jord, tillsammans med citrusgödsel (särskilt gödselmedel hjälper ditt träd att utveckla blommor och frukt).
  • Om du håller ditt träd inomhus under en viss tid, var noga med att inte placera det under en ventil.
  • Det är en bra idé att beskära ditt träd då och då, så att grenarna kan stödja frukten när den kommer fram.

Vad man gör med Meyer citroner

Undrar du vad du ska göra med din mängd citroner? Det finns ingen riktig Meyer citronersättning i köket (deras smak är mycket sötare än vanliga citroner i mataffären), så du kommer att vilja få ut det mesta av denna frukt när du har den. Några bra go-to Meyer citronrecept och kulinariska användningsområden inkluderar att göra lemonad eller citronis, blanda citronerna till kakor, servera dem med färska grönsaker och fisk, eller helt enkelt pressa dem i dina favoritdrinkar. Mums!