Minsta avstånd för drottningpalmer

Det minsta avståndet som krävs för en gruppering av drottningpalmer är inte mindre än 20 meter
Det minsta avståndet som krävs för en gruppering av drottningpalmer är inte mindre än 20 meter.

Drottningpalmen (Syagrus romanzoffiana) är tydligt känd för sin gråfärgade, enkla stam och gråtande bladkrona, och är ett ståtligt tillskott till vilken gård som helst; den kan flankera en ytterdörr eller till och med kanta omkretsen av bostadsfastigheter i US Department of Agricultures hårdhetszoner 9 till 11. Dessa höga palmer kan bli upp till 50 meter höga men erbjuder fortfarande ett snyggt utseende utan de stökiga, döda bladkjolarna på andra palmarter. Att placera drottningpalmerna på din egendom är dock absolut nödvändigt för deras sunda tillväxt.

Idealiskt avstånd

Det minsta avståndet som krävs för en gruppering av drottningpalmer är inte mindre än 20 meter. En av de främsta anledningarna till denna distansdimension är baldakinens spridning; bladen som sträcker sig ut från palmens hjärta kan bli 25 meter breda. Att gruppera handflatorna tillsammans i en tätare konfiguration kommer att skapa ett bunt utseende som kan hindra bladtillväxt. Genom att placera varje palm med 20 meters mellanrum kommer du att upptäcka att baldakinerna kommer att ha tillräckligt med utrymme för att vända mot solen för fotosyntes och ge ett naturligt paraply när de separata trädbladen försiktigt vidrör varandra över hela utrymmet.

Rotsystem

Rätt avstånd hjälper drottningpalmen att behålla vattnet den behöver för en sund tillväxt
Rätt avstånd hjälper drottningpalmen att behålla vattnet den behöver för en sund tillväxt.

Även om drottningpalmen växer till en relativt hög höjd kan du bli förvånad över att rotsystemet är naturligt grunt. I själva verket, istället för att växa nedåt, kan rötterna spridas horisontellt medan de håller sig inom de första 4 metrarna av matjorden. Att placera drottningpalmerna på minst 20 meter gör att varje rotsystem har gott om utrymme för att dra upp näring och vatten från jorden. En bra tumregel för att uppskatta ditt rotsystems bredd är att mäta trädets stamdiameter i fot. Multiplicera stamdiametern med fem ger dig området runt trädet som håller rotsystemet.

Vattentävling

Rätt avstånd hjälper drottningpalmen att behålla vattnet den behöver för en sund tillväxt. Törstiga rotspetsar sprider sig längs jorden i jakt på fukt. Om du planterar drottningpalmer för nära varandra, måste rötterna tävla dagligen om tillräcklig vattenförsörjning. Drottningpalmer är glupska drickare; de kommer att visa tecken på torka genom vissning eller bladdöende. Så länge avståndet är tillräckligt och vattningen är konsekvent, särskilt under de varma sommarmånaderna, bör drottningpalmen trivas i många år.

Solljus behöver

Trogen sitt tropiska arv kräver drottningpalmen full sol för att växa ordentligt. Att placera träden för nära varandra kan kväva tillväxten eftersom det ena trädet kan överskugga det andra. Till exempel, om du planterar två unga drottningpalmer nära sidan av ett hem med lite utrymme mellan varje, kommer du att upptäcka att en palm kommer att växa längre än den andra, särskilt om palmerna är skuggade av huset en del av dagen. Minsta 20 meters avstånd ger lika mycket solljus för alla drottningpalmer i din trädgård.