Hur många kvadratmeter för en grönsaksträdgård att försörja en familj i ett år?

Uppskattningarna varierar från cirka 46 kvadratmeter eller 20 meter gånger 25 meter
Uppskattningarna varierar från cirka 46 kvadratmeter eller 20 meter gånger 25 meter, från Eartheasy.com, till 54 kvadratmeter eller 18 meter gånger 32 meter, för en familjeträdgård för fyra personer som beskrivs i "Detta gamla hus."

Det säkraste sättet att ge din familj de färskaste grönsakerna är att odla dem själv. En köksträdgård för hemmet låter dig också odla utvalda sorter som vanligtvis inte finns i butik. För att designa en familjeträdgård, fundera över vilka sorters grönsaker du gillar att äta och storleken på din familj. Trädgårdar ger vanligtvis inte 12 månader om året, så bestäm om du vill ägna extra utrymme i ditt hem för att frysa eller konservera för att ge mat under lågmånaderna.

Familjens trädgårdsuppskattningar

Mängden utrymme som behövs varierar beroende på hur många personer som är i familjen, vilka grönsaker de föredrar att äta, hur mycket utrymme varje gröda kommer att uppta vid mognad och vilka trädgårdsmetoder som används. Med intensiv trädgårdsteknik, successiv plantering och växtföljd får trädgårdsmästare större skördar i mindre utrymmen. Uppskattningarna varierar från cirka 46 kvadratmeter eller 20 meter gånger 25 meter, från Eartheasy.com, till 54 kvadratmeter eller 18 meter gånger 32 meter, för en familjeträdgård för fyra personer som beskrivs i "Detta gamla hus".

Uppskattningar för en

Med tekniken som kallas m2 trädgårdsarbete kan 1,5 kvadratmeter
Med tekniken som kallas m2 trädgårdsarbete kan 1,5 kvadratmeter, eller 16 m2, producera tillräckligt för en person.

Colorado State University uppskattar att det behövs 9 kvadratmeter eller mindre, eller 100 m2, för en person till att börja med. I takt med att trädgårdsmästare får erfarenhet och finjusterar sin ort kan torgytan öka. Med tekniken som kallas m2 trädgårdsarbete kan 1,5 kvadratmeter eller 16 m2 producera tillräckligt för en person. North Carolina State University ger en planteringsplan för en trädgård för två personer som tar upp 98 kvadratmeter eller 1050 m2, eller 25 meter gånger 42 meter, inklusive en 3 meter bred bana mellan raderna. För denna konventionella radträdgård skulle det vara 49 kvadratmeter per person. Du kan använda dessa uppskattningar och multiplicera dem med antalet personer i din familj.

Anpassad familjeplan

För att designa en trädgård för din familj, beräkna mängden grönsaker som behövs för en vuxen under ett år. En mindre mängd behövs för barn. Bestäm vilka grönsaker din familj tycker om och beräkna hur mycket plats de kommer att ta upp. Till exempel behöver squash och tomater 46 cm mellanrum; aubergine, paprika och kål går 30 centimeter från varandra; sallad och mangold med 15 centimeters mellanrum; och rödbetor, lök och ärtor behöver ett avstånd på 7,60 cm. Enligt US Department of Agriculture skulle en familj på tre i allmänhet behöva 120 kvadratmeter trädgårdsyta.

Säsongsplanering

Att skapa skala kartor över dina trädgårdsområden för varje säsong hjälper till att maximera trädgårdsavkastningen. I milda vinterklimat där trädgårdsskötsel under tre säsonger är möjligt, rotera grödor genom samma bäddar och börja med svala vintergrönsaker redan i augusti. University of California Sonoma County Master Gardeners rekommenderar den fyra kvadratiska trädgården som en rotationsplan. Använd intensiva trädgårdsskötseltekniker för att välja mindre sorter, spaljering av vinväxter och samplantera grönsaker med olika mognadsdatum. Att börja med en för stor trädgård kan leda till misslyckanden, särskilt i dagens upptagna familjer med två karriärer, och dessa utrymmeseffektiva metoder möjliggör mindre trädgårdar.