Vad är Meyer Zoysia Grass?

'Meyer' zoysia (Zoysia japonica 'Meyer') är ett gräs under varma årstider
En sort av koreanskt eller japansk gräsmatta (Zoysia japonica), 'Meyer' zoysia (Zoysia japonica 'Meyer') är ett gräs under varma årstider.

En sort av koreanskt eller japansk gräsmatta (Zoysia japonica), 'Meyer' zoysia (Zoysia japonica 'Meyer') är ett gräs under varma årstider. Det är ett populärt val för gräsmattor, golfbanor och andra gräsytor, särskilt i södra Europa. Även känd kommersiellt som "Z-52", "Meyer" zoysia är vinterhärdig i US Department of Agriculture zoner 5 till 10.

Meyer zoysia egenskaper

Jämfört med andra sorter av Zoysia japonica och till och med andra zoysia-arter, beskrivs bladstrukturen hos 'Meyer' zoysia-gräs som medelgrov. Denna gräsart är ljusgrön till färgen, även om den blir brungul när den blir vilande under de kallare vintermånaderna, med början i mitten av hösten och in på våren. Utan klippning kan de enskilda bladen av 'Meyer' zoysia-gräs bli 23 centimeter höga.

"Meyer" zoysia gräs är uppskattat för sin kyla tolerans. Den tål även torka och intensiv sommarvärme. Medan de flesta zoysia-gräs vanligtvis sprider sig långsamt på grund av deras tendens till lateral tillväxt, är 'Meyer'-kultivaren relativt snabbare i detta avseende. "Meyer" zoysia gräs växer i en matta så tjock att det hämmar tillväxten av ogräs. Eftersom det kan stå emot tung gångtrafik, används 'Meyer' zoysia gräs ofta på idrottsplatser, inklusive golfbanor.

Meyer zoysia frö

Medan "Meyer" zoysia-frö finns att köpa, enligt University of Arkansas division of agricultures kooperativa förlängningstjänst, är det vanligtvis inte ett bra alternativ för att etablera en gräsmatta. Istället inkluderar de mer hållbara valen färsk torv - den rekommenderade metoden, som är mer effektiv - eller de mer prisvärda 'Meyer' zoysia gräspluggarna eller kvistarna. Med den senare kan det ta upp till två växtsäsonger för din gräsmatta att bli helt täckt.

Medan "Meyer" zoysia gräs inte ofta faller offer för några av de vanliga skadedjuren eller sjukdomarna
Medan "Meyer" zoysia gräs inte ofta faller offer för några av de vanliga skadedjuren eller sjukdomarna, kan vita larvar vara ett problem.

Enligt Missouris botaniska trädgård kan du lägga spad när som helst under växtsäsongen, även in i september. Om du startar din gräsmatta från 'Meyer' zoysiapluggar eller kvistar, bör du dock plantera dem i mitten till sent på våren. Om du investerar i torv kommer du sannolikt att belönas med färre ogräs, som ofta kan dyka upp i luckor mellan pluggarna. Lägg spaden på fuktig, bar jord.

Sköter meyer zoysia gräs

Klipp ditt "Meyer" zoysia-gräs till höjder mellan 1 och 5 centimeter ungefär en gång i veckan, säger Clemsons kooperativa förlängning. Medan 'Meyer' zoysia kan hantera lite skugga, utan full sol - sex timmar eller mer sol om dagen - kommer den troligen att bli tunn. Medium fukt är idealiskt.

Du bör gödsla 'Meyer' zoysia gräs först efter att gräset är helt grönt. Clemson Cooperative Extension rekommenderar tre till fem gödslingsapplikationer under växtsäsongen. Kalium är ett viktigt näringsämne för denna typ av gräs, särskilt i sandiga jordar, och det kan förbättra dess härdighet. Du bör sluta använda kvävegödsel sex veckor före den första förväntade frosten.

Medan "Meyer" zoysia gräs inte ofta faller offer för några av de vanliga skadedjuren eller sjukdomarna, kan vita larvar vara ett problem. Enligt Clemson Cooperative Extension är denna sort också känslig för nematodskador och bör inte planteras på platser där dessa skadedjur är vanliga.