Hur gör man bladmossblomkorgar?

Sphagnummossa har bladmossa en djupgrön färg även efter att mossan torkats för användning i hängande korgar
Till skillnad från den matt bruna torv- och sphagnummossa har bladmossa en djupgrön färg även efter att mossan torkats för användning i hängande korgar.

Till skillnad från den matt bruna torv- och sphagnummossa har bladmossa en djupgrön färg även efter att mossan har torkats för användning i hängande korgar. Att använda lakmossa för dina korgar ger ett extra färgdjup och hjälper till att säkerställa en iögonfallande display. Att skapa en mosskorg på rätt sätt ger växterna den fukt de behöver för en sund tillväxt och gör att din korg ser lika bra ut som en som designats av en professionell.

1

Fyll en 5-liters hink med varmt vatten. Lägg mossbladen i hinken och sänk den helt ned. Blötlägg mossan i åtta timmar.

2

Ställ in trådkorgsramen i en skål som är något mindre än ramen. Skålen håller ramen stadigt när du skapar korgen.

3

Krama ut överskottsfukten ur mossbladen. Mossan ska fortfarande kännas fuktig, men den ska inte vara droppvåt.

4

Stoppa detta överhäng under mossarket tills mossan sitter i nivå med eller något ovanför ramens topp
Stoppa detta överhäng under mossarket tills mossan sitter i nivå med eller något ovanför ramens topp.

Klä insidan av trådkorgsramen med den fuktiga plåtmossan, tryck den mot ramen så att den ligger smidigt längs ramen. Klipp den överhängande mossan med en sax så att den bara hänger över 5 centimeter. Stoppa detta överhäng under mossarket tills mossan sitter i nivå med eller något ovanför ramens topp.

5

Fyll den fodrade korgen halvvägs med krukblandning. Vattna blandningen för att lösa den, och tillsätt sedan mer krukblandning tills korgen är två tredjedelar full.

6

Ställ dina blommande växter ovanpå krukblandningen i korgen. Justera jorddjupet under växtrötterna så att toppen av rötterna sitter 5 centimeter under kanten på korgen. Avståndet beror på typ av växt, men i allmänhet räcker det med 4 till 15,20 cm mellanrum.

7

Fyll runt växterna med ytterligare jord. Kronan på växterna, som är där stjälkar kommer ut från rotsystemet, måste sitta vid eller något ovanför jordytan. Vattna en andra gång för att sätta jorden runt rötterna innan du hänger upp korgen.