Hur bygger man planteringslådor i tegel för entrén på en uppfart?

Planteringslådor i tegel ger en entré på uppfarten ett klassiskt utseende samt markerar entrén för besökare
Planteringslådor i tegel ger en entré på uppfarten ett klassiskt utseende samt markerar entrén för besökare.

Planteringslådor i tegel ger en entré på uppfarten ett klassiskt utseende samt markerar entrén för besökare. Om din trädgård har dåligt dränerande jord, då fyller du de upphöjda planteringskärlorna med jord av god kvalitet kommer växtligheten i planteringskärnorna att få en bättre chans att överleva. Att skapa planteringslådor i tegel är inte en komplicerad process så länge du har rätt verktyg och material innan du börjar.

1

Placera tegelstenar på marken där du vill bygga en plantering. Planteringsmaskinen bör vara flera fot från uppfartens kant för att ge utrymme för fordon som svänger in på uppfarten. Ordna tegelstenarna så att de bildar konturerna av en planteringsmaskin som är den storlek du vill ha, och lämna 1,30 cm mellan tegelstenarna för att ta hänsyn till murbruk.

2

Markera planteringsmaskinens kontur genom att trycka in bladet på en plattkantad spade i marken längs utsidan av tegelkonturen. Ta bort tegelstenarna.

3

Gräv ett dike där du markerade planteringsmaskinens kontur. Gör diket till samma bredd som en tegelsten och 15 centimeter djup. Skapa diket med hjälp av den plattkantade spaden så att dikets väggar är raka.

4

Fyll diket med ett 5,10 cm tjockt lager grus. Packa gruset nedåt med ett stampverktyg. Kontrollera gruslagret för jämnhet genom att använda en snickarnivå, och flytta lite grus efter behov för att göra gruslagret jämnt.

5

Lägg cementblandningen i en hink och blanda cementblandningen med vatten, följ anvisningarna på cementblandningens förpackning.

6

Stapla tegelstenar på vått bruk för att lägga till fler rader tills du når den höjd du vill ha för
Stapla tegelstenar på vått bruk för att lägga till fler rader tills du når den höjd du vill ha för planteringslådan.

Häll ett 7,60 cm tjockt lager av den våta cementen i diket. Sprid ut den våta cementen jämnt med en murslev. Låt cementen härda i diket i två dagar.

7

Häll mortelblandningen i en hink och blanda den med vatten, enligt mortelblandningens anvisningar.

8

Bred ut ett 2,50 cm tjockt lager av våtbruket ovanpå en längd på ca 2 meter av cementskiktet i diket. Lägg ett lager tegelstenar ovanpå den våta murbruket, sprid 1,30 cm murbruk på ändarna av tegelstenarna när du sätter dem på plats och fyll murbruk mellan 1,30 cm mellanrum mellan tegeländarna. Kontrollera att tegelskiktet är jämnt med snickarens nivå, och justera vid behov tegelstenarnas jämnhet genom att trycka in dem i murbruket. Sprid ytterligare 2 meter cement i diket med ett 2,50 cm tjockt lager våt murbruk och fortsätt att lägga det första lagret av tegel med samma teknik som du använde för den första 2 meter långa delen av tegelstenar. Upprepa proceduren tills det första lagret av tegel kantar diket.

9

Skumma en fog längs murbruket mellan tegelstenarna innan det torkar helt, skrapa bort överflödigt bruk och skapa en liten fördjupning i murbruket. Att göra det ger tegelstenarna ett färdigt utseende och görs vanligtvis inom den första timmen efter att murbruk har använts.

10

Sprid våtbruk på en 2 meter lång sektion av det första lagret av tegel. Lägg en rad tegelstenar på murbruket på det sätt som du lade de tidigare tegelstenarna, men förskjut den andra tegelradens fogsömmar med den första tegelradens fogsömmar. Upprepa proceduren för att lägga hela den andra raden av tegelstenar. På grund av förskjutningen kommer planteringslådans hörn att alternera vilken sida som har en exponerad tegelände, vilket skapar sammanlänkade, stabila hörn.

11

Stapla tegelstenar på vått bruk för att lägga till fler rader tills du når den höjd du vill ha för planteringslådan. I allmänhet är en planteringslåda i tegel inte mer än 3 meter hög.

Upprepa grävningen och byggproceduren för varje planteringslåda av tegel du vill göra.