Hur gör man en plantering av en hink?

För att säkerställa en sund tillväxt av dina växter måste du lägga till minst ett dräneringshål i din
För att säkerställa en sund tillväxt av dina växter måste du lägga till minst ett dräneringshål i din hinkplanteringsmaskin.

Oavsett om du bor i ett hem med en liten trädgård eller en lägenhet med bara en uteplats, kan det vara en utmaning att hitta utrymme för att odla dina favoritväxter. Planteringskärl är en idealisk lösning eftersom de kan passa i en mängd olika områden och är vanligtvis bärbara. Men beroende på storlek och material kan de vara ganska dyra. Om du letar efter en budgetvänlig plantering som är lätt att flytta, kolla runt i huset efter en hink. Med lite arbete kan du förvandla din vanliga hink till en idealisk planteringsmaskin för utomhusutrymmen.

Välj material

När du väljer en hink för din planteringsmaskin, använd antingen plast eller metall. Det är dock lättare att arbeta med en plasthink eftersom du måste göra dräneringshål i botten och det kan vara svårt att borra i metall. En hink för gipsskivor av plast är ett idealiskt alternativ för en plantering eftersom det är billigt och enkelt att flytta runt i din trädgård eller uteplats om det behövs. När det kommer till storlek, använd minst en 5-liters hink. I en planteringskruka av den storleken kan du odla en enda squash- eller tomatplanta eller flera spenat- eller jordgubbsplantor. En 5-liters hink kan också hysa flera solros, peppar- eller kronärtskocksplantor, enligt Popular Mechanics.

Skapa dräneringshål

Med lite arbete kan du förvandla din vanliga hink till en idealisk planteringsmaskin för utomhusutrymmen
Med lite arbete kan du förvandla din vanliga hink till en idealisk planteringsmaskin för utomhusutrymmen.

För att säkerställa en sund tillväxt av dina växter måste du lägga till minst ett dräneringshål i din hinkplanteringsmaskin. Om du hoppar över det här steget kommer det att vara svårt att upprätthålla den rätta fuktbalansen för jorden, och dina växter kan underproducera eller utveckla rotröta. Du kan använda en borr för att skapa dräneringshål i plasten, eller helt enkelt slå en stor spik genom botten av hinken några gånger med en hammare.

Dekorera hinken

Oavsett om du använder en gammal hink eller en vanlig vit gipshink som du just har köpt, kan du ge din planteringsmaskin ett mer attraktivt utseende genom att dekorera den. Att måla hinken är ett enkelt och billigt sätt att göra din planteringsmaskin personlig och se till att den kompletterar resten av inredningen i din trädgård eller uteplats. Rengör hinken med ett skonsamt rengöringsmedel innan du målar, och välj en färg avsedd för plastytor. Att välja en ljus, enfärgad färg som blå, röd eller gul kan ge din trädgård ett liv, men du kan också måla hinken för att smälta in med resten av din trädgård genom att välja en grön eller brun nyans. Om du föredrar en funky look, överväg ett randigt eller prickigt mönster. Eftersom svart absorberar värme, försök att måla din planteringsmaskin svart för att hjälpa den att bättre behålla värmen. När du dekorerar din hinkplanteringsmaskin, kanske du vill ta bort handtaget också.

Tillsätt jord och frön

När din hink har dräneringshål och är dekorerad, lägg till jord och börja odla dina växter. Popular Mechanics rekommenderar en blandning av krukväxtblandning, peetmossa och lite gödningsmedel. När du är redo att lägga till fröna, placera dem i en cirkel ungefär två tum från sidorna av hinken med några tum mellan varje frö. Popular Mechanics föreslår denna typ av placering eftersom det låter dig ta bort ohälsosamma plantor efter att de har vuxit flera centimeter så att du kan flytta om de friska plantorna för att ge mer utrymme mellan dem.