Hur gör man en dimfontän?

För att göra din egen dimfontän behöver du en dimma som du kan köpa i din lokala dammbutik eller online
För att göra din egen dimfontän behöver du en dimma som du kan köpa i din lokala dammbutik eller online.

En dimfontän är en tilltalande syn i hemmet eller trädgården. Dessa mystiska dimfontäner använder ljudteknik för att skapa vibrationer på vattnet som flyttar vattenmolekyler upp i luften och förvandlar dem till dimma. För att göra din egen dimfontän behöver du en dimma som du kan köpa i din lokala dammbutik eller online. Till att börja med, välj en skål till basen som rymmer minst 5 centimeter vatten, till exempel en stansskål i glas, fruktskål eller keramikskål.

1

Borra ett hål i sidan av skålen 1 till 5 centimeter från kanten med specialborren. Hålet ska vara tillräckligt brett för att passa fogsnöret.

2

Rengör skålen med diskmedel för att ta bort borrspån eller ytterligare smuts, damm eller skräp som kan täppa till fontänen eller grumla vattnet. Ställ din behållare nära ett eluttag.

3

Placera dimman inuti skålen. Tryck fogsnöret genom hålet du borrade.

4

Fyll skålen med vatten tills den täcker dimmans vattennivåsensor. Sensorn kan noteras av ett upp och nedvänt "U", en rund boll eller en pinne med en liten boll på änden. Kontrollera din foggers instruktioner för detaljer.

5

Anslut foggerns nätsladd till den närliggande elektriska enheten och slå på den. Vänta 5 till 15 sekunder tills dimma bildas på vattnet.

6

Dekorera din dimfontän med kristaller, växter, stenar eller små figurer, om så önskas.