Hur man gör en hemmagjord snigelfälla?

Men för många snigelkadaver kan också locka till sig flugor
En död snigel lockar till sig levande sniglar och sniglar, men för många snigelkadaver kan också locka till sig flugor, så använd detta snigelbete med måtta.

Sniglar och sniglar gör sig till besvär i trädgårdar genom att äta växter, men en enkel hemgjord fälla kan minska antalet. En träskiva med löpare för att lyfta den något från marken ger ett fuktigt, skyddat område för att attrahera sniglar och sniglar. Kontrollera om det finns silverfärgade slemspår innan du använder en fälla, för att se till att de skyldiga är sniglar och sniglar, och inte örontvistar, larver eller andra skadedjur som lämnar liknande oregelbundet formade hål i växter. Att ta bort stenar, ogräsiga områden, skräp och andra gömställen uppmuntrar sniglar och sniglar att ta skydd i din fälla.

1

Placera träskivan på marken. Lägg en träremsa över brädet 10 centimeter från dess kant.

2

Vänd på den och placera den på den våta marken
Alternativt, krossa en snigel på brädan, vänd på den och placera den på den våta marken.

Slå en 3,80 cm spik genom mitten av träremsan in i brädan. Slå en annan spik genom remsan och in i brädan 8 centimeter från ena änden av remsan, och hamra in en annan spik 8 centimeter från den andra änden. Fäst en andra träremsa på brädan 10 centimeter från dess andra kant på samma sätt.

3

Vattna en bar mark nära växterna som sniglarna och sniglarna äter, och strö ut tre eller fyra bitar potatis- eller äppelskal eller några remsor av salladsblad över den våta marken. Placera brädan ovanpå. Alternativt, krossa en snigel på brädan, vänd på den och placera den på den våta marken. En död snigel lockar till sig levande sniglar och sniglar, men för många snigelkadaver kan också locka till sig flugor, så använd detta snigelbete med måtta.