Hur man gör en fontän för en containerdamm?

En containerdamm med en fontän fungerar bra på en uteplats eller i ett hörn av en bakgård
En containerdamm med en fontän fungerar bra på en uteplats eller i ett hörn av en bakgård, såväl som någon annanstans där du kan njuta av en liten vatteninsats.

En containerdamm med en fontän fungerar bra på en uteplats eller i ett hörn av en bakgård, såväl som någon annanstans där du kan njuta av en liten vatteninsats. En containerdamm, beroende på storleken, låter dig komma in i en värld av vattenträdgårdar och fiskdammar utan att dyka hela vägen in i grävningen och fodret som är förknippat med dammar i marken. En fontän ger en dimension av rörligt vatten som är visuellt tilltalande och avkopplande.

1

Torka av insidan av behållaren du ska använda för dammen. Undersök behållaren för sprickor eller små hål som kan läcka vatten. Spraya insidan av behållaren med akryltätningsmedel, om nödvändigt, för att täta eventuella läckagepunkter. Låt tätningsmedlet torka i minst 24 timmar.

2

Placera en fontänpump i botten av behållaren. Fäst stigröret och fontänhuvudet till utloppet på pumpen. Välj en stigning baserat på önskat vattendjup för fontänen, behållarens höjd och typ av spruthuvud som valts.

3

Tillsätt vatten till behållaren till önskad nivå men under fontänhuvudet
Tillsätt vatten till behållaren till önskad nivå men under fontänhuvudet.

Borra ett hål i sidan av behållaren. Placera hålet precis ovanför behållarens botten och gör det tillräckligt stort för att passa in stickkontakten i änden av elkabeln. Använd till exempel en metallborr när du borrar i galvaniserad metall.

4

För den elektriska kontakten och sladden genom hålet i behållaren. Skjut in rörmokarespackel i hålet från båda sidor. Täta runt hålet och spackla med silikonfog. Låt kittet och fogmassan stelna i 24 timmar.

5

Flytta behållardammen till en plats nära ett eluttag utomhus. Lägg till stenar, baserat på personliga preferenser, i botten av behållaren för att dölja pumpen och elkabeln.

6

Tillsätt vatten till behållaren till önskad nivå men under fontänhuvudet. Anslut nätsladden till ett jordat eluttag utomhus.