Hur man gör ett blomsterställ från pallar eller lådor?

Stapla de två fruktlådorna i trä med blommor ovanpå två tomma trälådor för att öka höjden på blomsterstället
Stapla de två fruktlådorna i trä med blommor ovanpå två tomma trälådor för att öka höjden på blomsterstället.

Transportpallar och lådor av trä integreras vackert i en rustik trädgård, som med minimal ansträngning förvandlas till blomsterstånd. Pallarna och lådorna kan hittas för en liten peng eller gratis i livsmedelsbutiker och hembutiker, och blomsterställen i trä är väderbeständiga. Barn och tonåringar med ett intresse för trädgårdsarbete kommer att njuta av att hjälpa till att skapa dessa stativ för några av deras favoritblomsorter. Stativen fungerar även för att odla grönsaker eller örter.

1

Mät baksidan och sidorna av en träpall eller baksidan av två trälådor. Klipp två stycken landskapstyg till dessa mått.

2

Fäst de två lagren av landskapstyg stramt och säkert på baksidan och sidorna av pallen och lådorna med en häftpistol, sätt in häftklamrar var 5:e centimeter längs träribborna. Vik nästan över tyget i hörnområdena och häft på plats. Baksidorna och sidorna av pallarna och lådorna kommer att täckas med det dubbla lagret av landskapstyg.

3

Lådorna kommer att täckas med det dubbla lagret av landskapstyg
Baksidorna och sidorna av pallarna och lådorna kommer att täckas med det dubbla lagret av landskapstyg.

Placera pallen eller lådorna på en plan yta med landskapstyget nedåt. Fyll öppningarna mellan pallribbor och backen med krukjord. Fukta jorden med en vattenkanna.

4

Plantera små blommor från två blomsterlägenheter i krukjorden, tränga ihop växterna och lämna inget utrymme mellan dem i pallen. (Lämna lite utrymme om du planterar i lådor.) Vattna plantorna igen med en vattenkanna.

5

Stapla de två fruktlådorna i trä med blommor ovanpå två tomma trälådor för att öka höjden på blomsterstället. Fäll upp pallen på ena kanten och luta den mot en vägg eller staket för att skapa ett vertikalt blomsterställ.