Hur lägger du till jord på din gräsmatta?

Det är möjligt att lägga till jord
Det är möjligt att lägga till jord, eller topdress, en gräsmatta.

Oavsett hur bra ett jobb gräsmatsentreprenören gör när han skapar en ny gräsmatta, börjar gräsmattans yta med tiden utveckla låga fläckar. Detta kan vara resultatet av felaktig dränering, marksättning över rör, ruttnande trädrötter eller jorderosion. Även om det var lätt att lägga till smuts för att hålla marken ordentligt sluttande innan gräset helt etablerade sig, så hatar du att gräva upp det när gräset väl växer för att slutföra ett gräsplansprojekt. Det är möjligt att lägga till jord, eller topdress, en gräsmatta. Denna process bringar grunda, ojämna fläckar i nivå med resten av gräsmattan igen.

Lufta gräsmattan

1

Markera eventuella sprinklerhuvuden eller grunda linjer begravda på din fastighet med små flaggor. Du vill inte skada dessa föremål och skapa mer arbete för dig själv.

2

Hyr en luftare från en uthyrningsbutik eller ordna att få den levererad till ditt hem. Dessa enheter drar upp små pluggar av smuts när de passerar över gräsmattan. Om du hämtar luftaren själv kan du behöva hyra en liten trailer för att dra den.

3

Lufta din gräsmatta med en kärnluftare. Skjut luftaren över gräsmattan i den riktning som du klipper den.

4

Passera över gräsmattan en andra gång med luftaren, bara den här gången gå i vinkel mot den första. Till exempel, om du luftade från norr till söder första gången, lufta från öst till väst den andra. Om du luftade din gräsmatta förra året, hoppa över detta steg.

5

Kratta pluggarna med en gräskratta för att bryta upp dem och låta jorden fyllas ner i hålen igen. Om du föredrar det, samla ihop pluggarna och lägg dem i din komposthög.

Gräsmatta toppdressing

1

Tillsätt inte mer än 2,50 cm toppdressing till någon del av gräsmattan
Tillsätt inte mer än 2,50 cm toppdressing till någon del av gräsmattan.

Blanda lika delar vass sand, lerjord eller matjord och torv i en skottkärra med en spade. Om din jord är naturligt sandig, minska sanden i blandningen. Minska andelen matjord på lerjordar. Alla ingredienser måste ha klumpar som inte är större än 0,60 cm. Om du föredrar, använd blandad matjordsblandning köpt i en trädgårdsbutik.

2

Tillsätt två eller tre skyfflar toppdressingblandning till de låga fläckarna. Sprid ut jorden med den platta sidan av en gräskratta. Arbeta in jorden i hålen efter luftning. Täck alla låga punkter. Tillsätt inte mer än 2,50 cm toppdressing till någon del av gräsmattan.

3

Fortsätt att fylla låga ställen med toppdressingen tills gräsmattan är jämn igen.

4

Skrapa under spaden med en spade på områden där du behöver lägga till mer än en tum av toppdressing. Ställ spaden åt sidan. Tillsätt den nödvändiga mängden jord och byt sedan ut torven.

5

Så gräsfrö, om nödvändigt, på alla kala fläckar av gräsmattan, med hjälp av en trädgårdssåmaskin.

6

Vattna gräsmattan om möjligt. Om bevattningsrestriktioner är på plats, planera toppdressingsprojektet för en dag innan förutsedda regnskurar.

7

Efter att den nya toppdressingen har nöjt sig med en dag eller två, kratta toppdressingen igen för att jämna ut den.