Lista över gula blommande buskar

Ett annat alternativ är Brushfields gula kamelia (Camellia japonica "Brushfields gula")
Ett annat alternativ är Brushfields gula kamelia (Camellia japonica "Brushfields gula"), en upprätt buske som blir 10 till 12 meter hög och som blommar på senvintern med krämiga, ljusgula eller antikvita blommor med en gul mitt.

Gula blommande buskar ger en glad färgklick till alla utomhusutrymmen. Alternativen sträcker sig från kompakta, lågväxande buskar till höga, trädliknande buskar. Oavsett om du vill skapa en samlingspunkt eller en årslång visning kan du välja mellan en mängd vintergröna och lövfällande buskar som blommar med blommor i olika gula nyanser.

Vinterblommande buskar

Lys upp din vinterträdgård med de gula blommorna på vinterblommande buskar som trollhassel (Hamamelis mollis "Pallida'), en vasformad buske som blir upp till 12 meter hög och är härdig i US Department of Agricultures hårdhetszoner 5 till 9. Trollhasselblommor pryder kala stjälkar under mitten till senvintern. Dessa lövfällande buskar blommar med moppliknande blommor med trådiga, smala kronblad, mörkröda foderblad och en uttalad doft. Ett annat alternativ är Brushfields gula kamelia (Camellia japonica "Brushfields gula"), en upprätt buske som blir 10 till 12 meter hög och som blommar på senvintern med krämiga, ljusgula eller antikvita blommor med en gul mitt. Brushfields gula kamelia är härdig i zonerna 7 till 9.

Vårblommande buskar

Är härdig i zonerna 5 till 10
Den blir 3 till 4 meter hög och är härdig i zonerna 5 till 10.

De ljusa, korallfärgade knopparna på en kompakt korallberberis (Berberis x stenophylla "Corallina Compacta") vecklas ut för att avslöja livfulla gula blommor som blommar från tidig till sen vår. Denna kompakta vintergröna buske är härdig i USDA-zonerna 6 till 9 och växer till höjder på 6 till 30 centimeter. Azaleor (Rhododendron "Admiral Semmes") blommar med pråliga, doftande gula blommor tidigt på våren. Denna snabbväxande buske är härdig i zonerna 5 till 9. Den blir 10 till 15 meter lång och trivs i halvskugga.

Sommarblommande buskar

Locka fåglar och fjärilar till din sommarträdgård med Sungold fjärilsbuske (Buddleia x weyeriana "Sungold"). Denna upprättstående buske har odlats främst för sina klasar av gula blommor och har också attraktivt blågrönt bladverk. Den är härdig i USDA-zonerna 6 till 10 och når höjder på 4 till 9 meter. Ett annat alternativ för att locka fåglar och fjärilar till trädgården är gyllene johannesört (Hypericum frondosum). Denna snabbväxande buske växer under en mängd olika förhållanden, inklusive skugga och full solexponering. Den blommar med gula blommor under hela säsongen. Den blir 3 till 4 meter hög och är härdig i zonerna 5 till 10.

Tre-säsong blommande buskar

Att hålla Aurea Cape kaprifol (Tecomaria capensis "Aurea") beskärad är avgörande för att bibehålla en buskliknande form eftersom den tenderar att växa med vinstocksliknande tendenser och en spridning på 6 till 10 meter. Den blommar med klasar av doftande gula blommor under vår, sommar och höst. Den är härdig i USDA-zonerna 9 till 11 och växer till höjder på 6 till 10 meter. Änglatrumpeter i guld (Brugmansia "Charles Grimaldi"), blommar med skenande, 31 cm, trumpetformade gula blommor på vår, sommar och höst. Guldänglarnas trumpeter tillför tropisk lockelse till utomhusutrymmet och är härdiga i zonerna 10 till 11. De blir 10 till 15 meter höga och är giftiga om de förtäras.