Hur lägger man rutbrädespår?

Ruttorv innebär inte att du lägger ut torvbitar i din gräsmatta för att likna en gigantisk schackbräde
Ruttorv innebär inte att du lägger ut torvbitar i din gräsmatta för att likna en gigantisk schackbräde.

Ruttorv innebär inte att du lägger ut torvbitar i din gräsmatta för att likna en gigantisk schackbräde. Istället hänvisar det till processen att installera torv med förskjutna ändfogar. När du installerar torv i ett rutmönster, är det mer sannolikt att rötterna i ändarna av torvbitarna smälter samman för att bilda en sammanhängande del av ny gräsmatta. Även om du kan överväga att anlita en entreprenör för att lägga spad i din gräsmatta, är det ett projekt som en gör-det-själv-man kan slutföra. Den nya gräsmattan kommer säkerligen att förbättra trottoarkanten i ditt hem.

1

Köp ett jordtestkit eller kontakta ett jordprovningsföretag för ett kit. Ta prover på din jord enligt anvisningarna från jordtestsatsen. Returnera satsen till adressen på förpackningens etikett eller till jordprovningsföretaget. Denna process kan ta ett par veckor att slutföra. Resultaten kommer att indikera hur mycket gödningsmedel du behöver lägga till jorden.

2

Ta bort allt gammalt gräs innan du sörjer. Skrapa bort det översta lagret med en spadskärare, som du kan hyra från ett trädgårdscenter. Ta bort svåråtkomliga områden med en spade. När du plockar upp det gamla lagret av gräs, ta bort alla stenar eller annat skräp från gräsmattans yta.

3

Gödsla gräsmattan enligt rekommendationerna från jordtestsatsen. Tillsätt eventuellt kalk på gräsmattan också. Detta förbättrar växtförhållandena för gräs som placeras nära träd. Sprid ut gödseln och kalken med en trädgårdsspridare.

4

Tillsätt gödseln i jorden med en trädgårdsfräs. Ställ in rorkulten så att den vänder 4 till 15 centimeter jord.

5

Jämna till ytan med en trädgårdskratta. Om rorkulten visade upp några stora smutsklumpar eller stenar, ta bort dem.

6

Vattna gräsmattan enligt rekommendationer från torvföretaget där du köpte gräsmattan
Vattna gräsmattan enligt rekommendationer från torvföretaget där du köpte gräsmattan.

Skjut en gräsmatta rulle över den förberedda jorden för att kompaktera jorden och avsluta utjämningen. När du är klar med att rulla gräsmattan, undvik att gå på den. Håll även husdjur och barn från att störa jorden.

7

Rulla ut torvbitar. Börja vid trottoaren eller annan rak kant, placera varje remsa av spadtag mot startpunkten. Stöt ihop kanterna, men överlappa dem inte.

8

Vackla lederna av på varandra följande rader av torv för att skapa ett rutmönster. Trimma torvbitar så att de passar, vid behov, med en redskapskniv. Om marken har en lutning, håll spaden på plats med pålar eller spadhäftklamrar.

9

Skjut gräsmattan över alla torvbitar för att säkerställa att rötterna har god kontakt med jorden under.

10

Vattna gräsmattan enligt rekommendationer från torvföretaget där du köpte gräsmattan. Om bevattningsrestriktioner kan vara ett problem, planera detta projekt under årstider när restriktioner inte finns på plats.