Hur man landskap med en gjuten betongvägg?

En gjuten betongvägg är något vanlig
En gjuten betongvägg är något vanlig och ser inte alltid attraktiv ut i ditt landskap.

En gjuten betongvägg är något vanlig och ser inte alltid attraktiv ut i ditt landskap. Om du är trött på att titta på den tomma ytan, finns det flera saker du kan göra för att förbättra eller dölja väggen, så att den inte blir lika ont i ögonen. Allt från väggbonader till växter är alternativ att överväga.

1

Fäst en spaljé på väggen. Fäst den på väggen med murskruvar. Plantera klätterrankor som murgröna eller klätterrosor längs spaljéernas bas. Om du placerar mer än en spaljé på en stor vägg, placera ut dem var tredje eller var fjärde meter.

2

Plantera höga buskar längs väggen, till exempel en järnekbuske. Beskär buskarna bara för att behålla en övergripande form och låt dem växa sig stora. Rymd buskar så att lemmar ska komma nära att mötas i full storlek. Plantera dem närmare varandra om du så småningom vill bilda en rejäl häck framför väggen.

3

Utrymme dvärgträd som inte kommer att växa ovanför väggen, så att lemmar och blad täcker en bra del av toppen av väggen. Plantera annan vegetation lägre till marken mellan träden, såsom låga buskar och gräs, för att bryta upp de nedre delarna av muren.

4

Lägg till stora stenar eller andra funktioner som fågelhus och fågelbad till landskapet runt väggen för att fånga ditt öga bort från väggen.

5

Häng dekorativa föremål längs väggen mellan hög vegetation, såsom smidesjärnshängningar, fågelhus och kransar, för att bryta upp väggens enkla yta och lägga till intresse och struktur.