Hur man landskap med en Paurotis Palm?

Välj en planteringsplats där byggnader eller andra träd inte blockerar för mycket av solljuset från att
Välj en planteringsplats där byggnader eller andra träd inte blockerar för mycket av solljuset från att träffa paurotispalmen.

Paurotis palm (Acoelorrhaphe wrightii) växer infödd i Florida och klarar sig också bra i andra varma områden. Den trivs i US Department of Agricultures hårdhetszoner 10 till 11. Denna typ av palm är ett utmärkt landskapstillägg på grund av dess attraktiva flera stammar av varierande höjd. Den når höjder på 15 till 25 meter och kräver lite vård när den väl etablerats. Paurotis palm är också bekvämt resistent mot de flesta skadedjur och sjukdomar som infekterar andra palmer.

Designa landskapet

1

Hitta ett trädgårdsutrymme med helt eller delvis solljus och väldränerad jord. Välj ett område där du kommer att kunna vattna palmen ibland om du bor i ett mycket torrt klimat. Välj en planteringsplats där byggnader eller andra träd inte blockerar för mycket av solljuset från att träffa paurotispalmen.

2

Se till att trädet har minst 25 meter utrymme över huvudet att växa, och tänk på att denna typ av palm kan spridas ut så brett som 15 meter. Trädgårdsmästare som vill behålla en mindre paurotispalm eller som vill kunna flytta palmen kan ha den i en stor kruka istället för att plantera den direkt i marken.

3

Välj andra växter du vill odla nära palmen, om några. Många trädgårdsmästare väljer att ha en paurotispalm stående på egen hand som ett exemplar i ett gräsområde. Andra planterar en rad palmer som kantar en gångväg. Paurotispalmen kan också växa bra i ett område med marktäckande. Räkna inte med att palmen ger skugga för närliggande skuggälskande växter; den här typen av träd har inte ett särskilt tätt tak.

Tänk på att palmen förblir grön året runt och har pråliga gula, vita eller gråa blommor. Välj andra växter och färger för hemmamålning som passar bra med grönt, gult, vitt och den bruna stamfärgen.

4

Blöt jorden i palmkrukan ordentligt innan du planterar
Blöt jorden i palmkrukan ordentligt innan du planterar.

Plantera palmen nära ett vattendrag för att skapa en tropisk atmosfär i din trädgård.

Plantera palmen

1

Blöt jorden i palmkrukan ordentligt innan du planterar.

2

Gräv ett planteringshål dubbelt så brett som palmens rotklump och tillräckligt djupt för att palmen ska sitta på samma djup som den planterades i sin startkruka.

3

Tillsätt lite palmgödsel i planteringshålet. Applicera i de doser som rekommenderas av gödseltillverkaren för att undvika skador från övergödning.

4

Ta bort startpaurotispalmen från dess kruka.

5

Beskär alla döda eller skadade rötter.

6

Placera trädet i dess planteringshål och fyll tillbaka hålet med jord.

7

Applicera ett lager kompost runt trädets bas för att hjälpa jorden att behålla fukt.

8

Vattna handflatan regelbundet under varmt och torrt väder. Vattna på morgonen för att ge vattnet en chans att suga in i jorden innan eftermiddagssolen orsakar snabb avdunstning. Palmer klarar sig bäst med djup vattning, så se till att applicera tillräckligt med vatten för att nå alla trädrötter.