Landskapsidéer med trävagnshjul

Alternativt kan du måla trävagnshjulen för att matcha utemöbler eller andra trädgårdsstrukturer
Alternativt kan du måla trävagnshjulen för att matcha utemöbler eller andra trädgårdsstrukturer, och bibehålla enhetlighet i landskapet.

Trävagnshjul låter dig återvinna gamla delar och ge ett rustikt utseende till ett hem, trädgård, uteplats eller landskap. Trävagnshjul erbjuder en kreativ möjlighet att hylla ditt västerländska arv och gränsliv. Hjulen finns i många storlekar för att placeras bland blommor eller för att accentuera ytor utomhus. Du kan arbeta med autentiska vagnshjul eller repliker tillgängliga i rustika, västerländska och gräsmattor och trädgårdsbutiker.

Trädgårdskant

Rabatter har länge kantats av flodklippor och tegelstenar, men att använda trävagnshjul som bård säkerställer att din trädgård uppmärksammas. Skär vagnens hjul på mitten och bädda sedan in dem delvis i marken för att skapa en vacker bård. Gräv ett dike och lägg till 2 till 8 centimeter packat grus för dränering. Du kan också bädda in dem i betong för att öka stabiliteten. En trävattenförseglare applicerad på den nedgrävda delen skyddar träet från snabbt förfall. För att bibehålla det rustika utseendet, lämna den exponerade delen av hjulet ofullbordad och låt det väder naturligt. Alternativt kan du måla trävagnshjulen för att matcha utemöbler eller andra trädgårdsstrukturer, och bibehålla enhetlighet i landskapet. Efter att trädgården är etablerad, träna krypande vinstockar att växa bland ekrarna på vagnshjulen så att hjulen framstår som ett naturligt element.

Staket

Du kan arbeta med autentiska vagnshjul eller repliker tillgängliga i rustika
Du kan arbeta med autentiska vagnshjul eller repliker tillgängliga i rustika, västerländska och gräsmattor och trädgårdsbutiker.

Trävagnshjul kan användas för att dekorera ett befintligt staket eller som ett nytt staket för att gränsa hemmet eller landskapet. Häng vagnshjul i olika storlekar för att öka intresset för ett vanligt stängsel. Placera ett trävagnshjul på varje sida av en befintlig grind för att ge hemmet ett västerländskt utseende. Att plantera inhemska vildblommor och gräs framför vagnens hjul ger staketet ett präriehem. Ställ hjulen sida vid sida i en rak linje för att skapa ett staket eller arrangera dem i sicksack för en mer kreativ effekt. Ett trävagnshjul kan fungera som en grind för att ge ett västerländskt utseende till en uppfartsingång. Lägg till rustika eller västerländska dekorationer till porten för att förstärka temat.

Upphöjd trädgårdssäng

Placera ett vagnshjul av trä ovanpå en cirkulär upphöjd rabatt och plantera sedan olika inhemska blommor i var och en av vikarna mellan ekrarna för vagnhjulet. Placera flera hjul i upphöjda bäddar för att separera olika färgade arter av blommor. Du kan använda vagnshjul i upphöjda grönsaksträdgårdar för att skilja de olika typerna av grönsaksväxter åt; måla namnen på de olika grönsakssorterna på kanterna av varje hjulekersektion för enkel identifiering. Måla hjulet eller belägg det med vattentätningsmedel för att skydda det från röta och förruttnelse. Att placera naturstenar under hjulet för att lyfta det från direkt kontakt med jorden hjälper ytterligare till att skydda hjulet från röta.

Utomhusbelysning

En ljuskrona av trävagnshjul gör en vacker samlingspunkt för en uteplats. Häng upp ett vagnshjul av trä med kedjor på skruv- eller öglekrokar fästa på takbjälkar ovanför en uteplats sittgrupp eller bord. Lägg till elektriska ljus vertikalt på toppen av hjulet; anlita en elektriker för att koppla in dessa i hemmets elsystem eller använd batteridrivna lampor för en enklare installation. Ett annat alternativ är att hänga upp lampor från undersidan av trävagnshjulet med krokar. Gamla lyktor ombyggda till batteridrivna eller elektriska lampor kan förbättra inredningen. Komplettera en stor ljuskrona med lampetter gjorda av mindre vagnshjul. Montera mindre hjul på uteplatsväggar eller stolpar, installera en skruvkrok i botten av hjulet och häng upp hängande lampor från kroken.

Relaterade artiklar
  1. Hur gör man en mindre gård?
  2. Hur tar man ut en stubbe?
  3. Hur parar man hortensior och hostor?
  4. Trellisrankor i halvskugga
  5. Passionsblomma larv
  6. Utläggningskant för en gräsmatta