Hur dödar man torpedgräs?

Håll utkik över området där torpedgräs växte
Håll utkik över området där torpedgräs växte, applicera herbicid efter behov för att döda all ny torpedgräsväxt så snart det märks.

Torpedgräs (Panicum repens) är en grässort som anses vara ett skadligt ogräs i vissa områden. Ett snabbt växande gräs med smala löv och torpedformade krypande rhizomer, torpedgräs kan vara mycket svårt att eliminera när det väl har etablerat sig på din trädgård. Du kan till och med behöva döda omgivande delar av din gräsmatta för att helt eliminera torpedgräset. Ju tidigare du börjar försöka ta bort torpedgräs från din trädgård, desto mer framgångsrik kommer du att bli av att döda det helt.

1

Dra upp så mycket av torpedgräset för hand som möjligt, ta tag i det nära basen av växten för att ta bort så mycket av rhizomstrukturen och rötter som du kan. Se till att du tar bort alla trasiga delar av torpedgräset som är trassligt i din omgivande gräsmatta, eftersom alla rhizomer som finns kvar kan växa till nya växter.

2

Spraya torpedgräset med en herbicid som innehåller glyfosfat eller imazapyr. Andra herbicider kanske inte är effektiva för att kontrollera torpedgräs, eftersom det är resistent mot många herbicider.

3

Med behöva döda omgivande delar av din gräsmatta för att helt eliminera torpedgräset
Du kan till och med behöva döda omgivande delar av din gräsmatta för att helt eliminera torpedgräset.

Klipp området där torpedgräset växer och täck det sedan med genomskinlig plast. Lämna plasten på plats i en eller två månader; det kommer att förstärka effekterna av solen och döda växtligheten under.

4

Håll utkik över området där torpedgräs växte, applicera herbicid efter behov för att döda all ny torpedgräsväxt så snart det märks. Det kan ta flera applikationer för att döda allt torpedgräs, men så länge du fångar varje nytt utbrott tidigt kan det dödas innan det har en chans att etablera sig.

5

Så nytt gräsfrö i området för att ersätta delar av din gräsmatta som dödades när du försökte eliminera torpedgräset. Detta reparerar inte bara din gräsmatta utan skuggar också jorden och gör det svårare för nya ogräs att etablera sig.

Relaterade artiklar
  1. Hur blir man av med lerigt gräs?
  2. Pre-emergent herbicidkemikalier för crabgrass
  3. Potatiskloning
  4. Kommer potatis att växa i vatten?
  5. Plantera gräs efter Roundup
  6. Plantera dyngräs