Gränsidéer för träd

Är ett alternativ skyldigt att komplettera resten av din trädgård
Med så många val för trädkantmaterial, är ett alternativ skyldigt att komplettera resten av din trädgård.

Träd lägger till höjd och storhet till ett landskap, men ibland behöver de lite påklädning för att smälta in med resten av gården. Att lägga till en bård eller trädring runt ett träd ger ett definierat utrymme för att placera växter vid trädets bas för extra färg eller helt enkelt för att markera trädet. En bård är dock inte bara dekorativ; det kan hjälpa till att förhindra ogrästillväxt och förhindra att trädet träffas av en gräsklippare. Med så många val för trädkantsmaterial kommer ett alternativ definitivt att komplettera resten av din trädgård.

Betong

Betong är ett av de vanligaste materialen som används för trädkanter eller trädringar. Prefabricerade betongalternativ som säljs i trädgårdsbutiker är böjda för att göra en rund bård extremt enkel. Efter att ha köpt rätt antal cementkantsektioner för att passa runt ditt träd, gräv ett dike för sektionerna och slå dem på plats. Vissa förgjutna trädkanter av betong har en vanlig, rundad kant, men mer dekorativa alternativ med en bågad eller taggig design finns också tillgängliga. Betongträdskanter är vanligtvis grå eller vita, men vissa stilar är i varma, jordnära toner som kan smälta bättre med ditt landskap.

Tegelstenar

Vissa gummiträdskanter är gjorda av återvunnet material
Vissa gummiträdskanter är gjorda av återvunnet material, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ.

Tegelstenar gör perfekta trädkanter för en klassisk look. De erbjuder ett par designalternativ, så att du kan anpassa dina trädringar för att komplettera resten av ditt landskap. Tegelstenar är traditionellt röda, men andra alternativ inkluderar brunt, rosa och grått. För en enkel stil, gräv ett dike och lägg ett enda lager av tegelstenar runt varje träd. Om du vill ha ett mer slående utseende, lägg flera lager av stenläggare runt varje träd så att gränserna är förhöjda. Beroende på en bårds höjd kan den till och med fungera som sittplats när du vill läsa eller ta in landskapet under ditt favoritträd.

Sten

Om du föredrar ett rustikt, naturligt utseende för trädgränser, kan du inte slå sten. Med sitt robusta utseende kompletterar den träd och resten av ett landskap samtidigt som den ger en dekorativ touch. Det svåraste med att använda en stenbård är vanligtvis att bestämma vilken typ man ska välja. Enkel stenplattor som skiffer är ett idealiskt alternativ eftersom det är enkelt att installera och har ett subtilt utseende, vilket låter träden och planteringarna förbli showens stjärnor. En skifferkant kan installeras så att den ligger i nivå med marken eller installeras vertikalt för mer höjd. Om du däremot föredrar ett mer robust alternativ, överväg river rock. Även om flodstenar har släta ytor, har de vanligtvis oregelbunden form. Så trädbårder gjorda med dem har en naturlig kvalitet som lägger till visuellt intresse. Flodstenar finns också i en mängd olika färger, inklusive grå, brun, blå och vit, så att du kan matcha resten av landskapet och ditt hems exteriör.

Sudd

Trädbårder gjorda av gummi är ett budgetvänligt alternativ om du bara vill förhindra ogräs och begränsa behovet av att täcka om runt träd. Istället för att bara bilda en ring runt ett träd och dess omgivande bädd, är en gummikant vanligtvis platt och täcker hela bäddytan. Gummiträdskanter saknar något asketisk överklagande eftersom de vanligtvis är en grundläggande svart, men vissa är designade för att likna träkompost så att de smälter bättre in i landskapet. Vissa gummiträdskanter är gjorda av återvunnet material, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ.