Hur dödar man Redwood?

Kommer du så småningom att få ut tillräckligt med herbicid för att helt döda rötterna
Även om flera nya rotsugare kan utvecklas med tiden, kommer du så småningom att få ut tillräckligt med herbicid för att helt döda rötterna.

De som har gått genom en furuskog (Sequoia spp.) skulle sannolikt beskriva känslan av att gå bland dessa skogsjättar som imponerande. Odlas i US Department of Agriculture växthärdighet zoner 8 till 10, kust redwoods (Sequoia sempervirens) är en av de mest välkända och vanliga redwoods. De kan bli mer än 300 meter höga i det vilda och upp till 120 meter höga i odling - för höga för de flesta urbana och förortsgårdar. Anlita en proffs för att skära ner en av dessa fullvuxna mammutar, men du kan ta hand om mindre versioner själv. Herbicid dödar dessa sugande träd vid rötterna så att de inte växer ut igen.

1

Blanda en 18 till 20 procent lösning av glyfosat ogräsmedel i en 1-liters trädgårdsspruta. Blanda regelbunden styrka, 41 procent herbicid med en mängd av 0,5 gallon herbicid till 1 gallon vatten.

2

Såg ner trädet så att bara en 10,20 cm hög stubbe återstår med en motorsåg eller handsåg. Försök bara att hugga ner ett träd om det är cirka 12 meter eller kortare så att du inte skadar egendom. Efter att en professionell trädflyttningstjänst har huggit ner en större furu, gör du ett nytt snitt över toppen av stubben för att avslöja orörligt trä.

3

Borra flera hål med diametern 1,30 cm till 1,90 cm ner i toppen av stubben. Placera hålen cirka 8 centimeter från varandra, med början nära kambiumlagret - det tunna lagret mellan barken och träet.

4

Låt sossarna bli 2 till 3 meter höga
Låt sossarna bli 2 till 3 meter höga, skär av spetsarna och sänk dem i herbicid i två dagar.

Spraya glyfosatlösningen för att fylla varje hål och täcka hela stubbens snittyta, särskilt runt kambiumskiktet. Kambiumlagret är ett träds vaskulära transportsystem, som används för att transportera vatten till roten.

5

Skär av spetsarna på eventuella rotsugare, lämna sockerna cirka 2 till 3 meter långa. Använd bypass-beskärare för att skära igenom de smala sugspetsarna.

6

Fyll en liten flaska med herbicidlösningen, använd en separat flaska för varje rotsug. Tryck en rotsugsspets ner i varje flaska och låt dem sitta i två dagar.

7

Ta bort rotsugarna från flaskorna efter att de har haft två dagar på sig att dricka upp herbiciden. Skär tillbaka sugkopparna till marknivå med bypass-saksaxar eller klippsax, beroende på tjockleken.

8

Övervaka stubben i upp till ett år för ny tillväxt av rotsug. Låt sossarna bli 2 till 3 meter höga, skär av spetsarna och sänk dem i herbicid i två dagar. Även om flera nya rotsugare kan utvecklas med tiden, kommer du så småningom att få ut tillräckligt med herbicid för att helt döda rötterna.