Hur dödar man kålpalm?

Du kan döda oönskade kålpalmträd (Sabal palmetto) med hjälp av fysisk eller herbicid kontroll
Du kan döda oönskade kålpalmträd (Sabal palmetto) med hjälp av fysisk eller herbicid kontroll.

Du kan döda oönskade kålpalmträd (Sabal palmetto) med hjälp av fysisk eller herbicid kontroll. Dessa träd är extremt torktåliga och tål höga koncentrationer av salt i jorden. Kålpalmer producerar en enda stam som kan nå upp till 50 meter i höjd med klungor av löv som når upp till 12 meter i längd nära toppen av trädet.

Kemisk kontroll

1

Borra hål i trädstammen med en borrmaskin på en höjd du kan nå bekvämt. Borra tre eller fler hål i trädet jämnt fördelade runt utsidan av stammen. Borra varje hål i en lätt nedåtgående vinkel mot mitten av trädstammen tills den skärande änden av borrkronan når mitten av stammen.

2

Gör varje hål i nivå med hålet bredvid så att hålen bildar ett horisontellt band runt trädstammen. Kontrollera storleken på hålen mot munstycket på din pumpspruta och se till att munstyckets ände passar tätt inuti hålen.

3

Leta reda på de växande bladknopparna på din kålpalm
Leta reda på de växande bladknopparna på din kålpalm.

Ladda din spruta med herbicid som innehåller outspädd glyfosat herbicid enligt anvisningarna för din spruta. Ställ in munstycket på din spruta till en fin stråle och tryck lätt på spruttanken. Placera änden av spraymunstycket i varje hål och spraya glyfosat ner i varje hål tills det är fullt. Se till att inte överfylla hålen eller spilla herbicid.

Fysisk kontroll

1

Ta på dig långa ärmar, en mössa och handskar för att skydda dig från palmens klibbiga fibrer. Se till att din såg är vass innan du börjar såga för att säkerställa att du enkelt kan såga igenom stammens sega fibrer.

2

Leta reda på de växande bladknopparna på din kålpalm. Placera din stege vid foten av trädet och plantera stegen stadigt på fötterna med den övre änden mot trädstammen under de gröna bladknopparna. Låt en vän hålla i foten av stegen för att säkerställa att den inte rör sig.

3

Klättra upp för stegen och skär helt av de gröna bladknopparna som växer från den övre stammen av kålpalmen med hjälp av beskärningssågen. När denna del av växten har tagits bort kommer resten av trädet att dö. Denna kontrollmetod är effektiv för vuxna och omogna träd.