Hur håller man ett gråtande körsbärsträd inomhus?

Väljer många trädgårdsmästare att odla gråtande körsbärsträd inomhus som bonsaiträd
Eftersom även dvärgsorter kan bli 7 meter höga, väljer många trädgårdsmästare att odla gråtande körsbärsträd inomhus som bonsaiträd.

Gråtande körsbärsträd är mycket önskvärda för sitt attraktiva utseende. Träden planteras ofta nära vatten för att dra fördel av överflöd av vita eller rosa blommor som täcker deras graciöst hängande grenar varje vår. Men vad många trädgårdsmästare inte vet är att vissa sorter av dessa träd kan odlas i behållare. I själva verket kan gråtande körsbärsträd till och med odlas inomhus under rätt förhållanden. Eftersom även dvärgsorter kan bli 7 meter höga, väljer många trädgårdsmästare att odla gråtande körsbärsträd inomhus som bonsaiträd.

1

Plantera ditt gråtande körsbärsträd i en kruka med dräneringshål. Den bör rymma minst 1 liter jord för träd som kommer att odlas som bonsais. Om du vill odla ett körsbärsträd i full storlek, välj minst en 20-liters kruka. Använd steriliserad krukjord som är avsedd för användning med blommande växter. Sådana blandningar är formulerade för att dränera väl och ge näring till inomhusväxter.

2

Placera ditt träd där det kommer att utsättas för fullt, men inte direkt, solljus. Ett fönster i söderläge fungerar bra. Trädet kommer inte att blomma bra om det inte utsätts för tillräckligt med solljus. Undvik extrema temperaturer. En inomhusplats som håller sig varm även på natten är idealisk, men håll den borta från värmeventilerna eftersom blåsande luft kommer att torka ut trädet.

3

Plantera ditt gråtande körsbärsträd i en kruka med dräneringshål
Plantera ditt gråtande körsbärsträd i en kruka med dräneringshål.

Vattna sparsamt. Många inomhusträdgårdsmästare tenderar att övervattna sina växter, enligt Bonsai Tree Gardener-webbplatsen. Vattna bara tillräckligt så att jorden är fuktig, men aldrig fuktig, vilket kan leda till rotröta och andra svampsjukdomar. Vattna när toppen av jorden känns lätt fuktig eller till och med torr vid beröring. Vattnet ska rinna fritt från hålen i behållaren. Töm vattenuppsamlingsbrickan genast så att rötterna inte sitter i stående vatten.

4

Gödsla på våren när ny tillväxt dyker upp. Använd ett balanserat, vattenlösligt gödselmedel avsett för fruktträd. Följ anvisningarna på förpackningen enligt storleken och åldern på ditt träd.

5

Håll utkik efter lövskjul eller kvist som faller ut i toppen av ditt träd. Detta betyder att den har blivit för stor för att kunna odlas i en container. Om detta händer, beskär ditt träd ordentligt; till och med till precis ovanför ympknoppen, som är klumpen på trädstammen cirka 15 centimeter från jorden.