Hur dödar man Actinidia Kolomikta?

Klipp av den nya tillväxten så snart som möjligt
Om kiwirankan växer ut igen, klipp av den nya tillväxten så snart som möjligt och applicera herbiciden igen.

Vissa människor är förvånade över att få veta att kiwi växer på vinstockar, och det är inte heller tropiska frukter. Den brokiga kiwirankan (Actinidia kolomikta) är härdig i US Department of Agricultures växthärdighetszoner 4 till 8, och även om dess frukter ofta är anledningen till att odla vinstocken, är dess lövverk också ett attraktivt inslag. Den brokiga kiwirankan är en kraftigt växande växt som når 15 till 20 meter lång. Om du är redo för en förändring och vill bli av med eller döda din kiwiranka, kan du göra det, även om uthållighet kommer att vara nyckeln till din framgång.

1

Klipp ner kiwirankan till marken med en beskärningssax och en beskärningssåg. Du kan göra detta när som helst på året; men om du planerar att använda en ogräsmedel, är den idealiska tiden att skära ner vinstocken under våren när den växer aktivt.

2

Måla glyfosat eller en ogräsmedel märkt som en penseldödare direkt på alla avskurna stubbar. För bästa resultat, applicera herbiciden på en torr dag och inom fem minuter efter beskärning. Om kiwirankan växer ut igen, klipp av den nya tillväxten så snart som möjligt och applicera herbiciden igen. Om du väljer att inte använda kemikalier, fortsätt till nästa steg.

3

Minska ny tillväxt omedelbart och fortsätt att göra det utan att misslyckas. Rötterna kommer så småningom att svälta. Alternativt, gräv ut så mycket av rötterna som möjligt. Återigen, om den spirar ut igen, skär den nya tillväxten, låt den aldrig blada ut så att växten inte kan absorbera solljus för att mata roten. Du kan också täcka och säkra området med svart plast i upp till ett år för att stänga av rötternas vattentillförsel och för att bränna dem med solvärme.

Relaterade artiklar
  1. Återuppliva en gräsmatta med ett vätmedel
  2. Potatiskloning
  3. Kommer potatis att växa i vatten?
  4. Plantera gräs efter Roundup
  5. Plantera dyngräs
  6. Hur planterar man en ogräsfri rabatt?