Hur håller man möss borta från gräsklippare?

Det skjulet eller garaget är dock exakt den typ av plats som möss gillar att utforska
Det skjulet eller garaget är dock exakt den typ av plats som möss gillar att utforska, föda eller till och med bygga sina bon.

Ett skjul eller garage verkar vara den idealiska platsen att förvara en gräsklippare - det håller gräsklipparen torr och ur vägen när den inte används. Det skjulet eller garaget är dock exakt den typ av plats som möss gillar att utforska, föda eller till och med bygga sina bon. Gräsklipparen är ett idealiskt gömställe för möss, eftersom de föredrar att gömma sina bon i smala inhägnader som inte omedelbart märks av potentiella rovdjur. Förebyggande åtgärder i byggnaden eller området som omger gräsklipparen hjälper till att hålla gnagare borta från gräsklipparen och därför ur vägen och för dig.

1

Undersök området där du har förvarat gräsklipparen och notera allt som kan locka hungriga möss, som gräsfrö eller fågelfrö. Lägg produkter som denna i sina egna lufttäta behållare; 5-liters hinkar fungerar bra för påsar med gräsfrö.

2

Sopa golvet i skjulet, garaget eller förvaringsutrymmet för att ta bort tappade frön och skräp som löv eller tallbarr. Möss samlar material som tallbarr för att bygga sina bon; att ta bort mat och bomaterial kommer att skicka mössen att söka någon annanstans. Observera områden där musspillning eller gnagmärken är uppenbara -- det här är bra platser för fällor.

3

Om inga möss har fångats efter flera dagar
Om inga möss har fångats efter flera dagar, flytta fällor till andra platser i strukturen.

Stäng dörren till gräsklipparens lagerbyggnad när du är inne i den under dagsljus. Leta efter ljus som sipprar genom sprickor, som sprickor i gamla brädor eller små ingångshål runt rör, kablar och ledningar. Möss kan klämma sig genom små öppningar, så varje gap större än 0,60 cm är misstänkt.

4

Täta luckor och hål som du har hittat med caulk eller bitar av stålull, stoppa så mycket av metallen i sprickor och hål som möjligt. Möss är mindre benägna att knapra genom metall än plast, trä eller mjuka material.

5

Beta fyra musfällor med snäpplås med jordnötssmör, russinbitar eller båda på betesbrickan. Använd mer eller en flerfångstfälla för en stor struktur. Ställ varje fälla och placera dem i områden där du har märkt spillning från gnagare eller i utrymmet mellan väggen och där gräsklipparen förvaras. Möss färdas ofta på vägar längs väggar, så detta är en idealisk plats för en fälla.

6

Kontrollera fällorna dagligen eller minst varannan dag, byt ut bete eller fällorna vid behov. Om inga möss har fångats efter flera dagar, flytta fällor till andra platser i strukturen. Fortsätt sätta musfällor i flera veckor eller tills inga fler möss fångas.