Hur håller man gnagare borta från isolering?

Det bästa sättet att hålla gnagare borta från din isolering är att hindra dem från att komma in i ditt hem
Det bästa sättet att hålla gnagare borta från din isolering är att hindra dem från att komma in i ditt hem alls.

Gnagare får tillgång till ditt hems isolering genom din vind och väggar, och det finns flera sätt de kan komma in i ditt hem. Skadorna som orsakas av möss, råttor och ekorrar är frustrerande nog, men många av dessa gnagare bär också på sjukdomar i spillningen. Det bästa sättet att hålla gnagare borta från din isolering är att hindra dem från att komma in i ditt hem alls. Det betyder att du måste hitta och blockera alla ingångspunkter och eliminera de saker runt ditt hem som gör det till en attraktiv plats för möss att häcka.

 1. Leta upp alla åtkomstpunkter

 2. Inspektera utsidan av ditt hem för möjliga ingångspunkter. Många gnagare kan passa genom öppningar så små som 0,60 cm, säger This old house. Leta efter sprickor och hål runt grunden, mellan taket och din takfot, där bruksrör och ledningar kommer in i huset och i sidospår.

 3. Installera trådnät över öppningar

 4. Blockera sprickor runt dina avloppsrör och andra väggöppningar med trådnät. Placera nätet över öppningen och applicera snabbtorkande betong för att fästa det på plats.

 5. Sätt i små hål

 6. Blanda fogmassa till en boll av kopparnät. Skjut in blandningen i öppningar som inte har några ledningar eller rör som passerar genom dem.

 7. Täpp igen stora öppningar

 8. Gör en kula av galvaniserad fönsterskärm och stoppa in den i stora öppningar som springor runt fönster eller dörrar. Applicera betongplåster över det blockerade hålet för extra skydd.

 9. Använd expanderande skum i små luckor

 10. Fyll mindre luckor och hål runt dörrar och fönster med expanderande skumisolering. Detta är den bästa isoleringen för skadedjursbekämpning.

 11. Obs: Det humana samhället i Europa säger att man ska undvika att använda gummi- eller plastfyllmedel, såsom tätning för att fylla öppningar. Dessa ensamma kommer inte att hindra gnagare från att komma in i ditt hem eftersom de kan tugga igenom dessa material.

 12. Klipp tillbaka dina träd

 13. Håll eventuella träd på fastigheten trimmade så att de är minst 46 centimeter från ditt husgrund. När dessa inte är trimmade kan gnagare använda dessa för att få tillgång till de övre nivåerna i ditt hem.

 14. Gör matkällor otillgängliga

 15. Många gnagare kan passa genom öppningar så små som 0,60 cm
  Många gnagare kan passa genom öppningar så små som 0,60 cm, säger This old house.

  Eliminera matkällor för gnagare som får ditt hem att se attraktivt ut. Förvara allt skräp i soptunnor med lock och lämna inte djurmat när dina husdjur inte äter. Förvara fågelfrön och annan animalisk mat i slutna behållare.

 16. Säkra bomaterial

 17. Förvara kläder och papper från din vind i täta, hållbara behållare. Lösa kläder eller papper är idealiska häckningsmaterial som uppmuntrar gnagare att flytta in på vinden.

 18. Använd hårdvara tyg

 19. Skär ett litet hål i en bit hårdvara och placera en bit hårdvara som är något större än hålet över den första. Fäst den övre delen med en bit tråd så att den öppnar sig utåt.

 20. Installera en enkelriktad utgång

 21. Täck en befintlig entré med klaffsidan vänd utåt. Fäst den med spik eller murade skruvar. Detta skapar en enkelriktad utgång för gnagare och säkerställer att du inte har döda djur i din isolering.

  Saker du behöver

  • Trådnät

  • Snabbtorkande betong

  • Kopparnät

  • Gemensam förening

  • Galvaniserad skärm

  • Expanderande skumisolering

  • Hårdvara tyg

  • Tråd

  • Naglar