Riktlinjer för bevattning av enbär marktäckare

Strand- och dvärg enbär växer bäst i full sol
Mogna växter behöver sällan bevattning och likaså krypande enbär, strand- och dvärg enbär växer bäst i full sol.

Lågt växande krypande enbär (Juniperus horizontalis, Juniperus conferta) ger vintergrön marktäckning när du ramlar nerför en avsats i en stenträdgård eller håller jord i kanten av en skogsmark. Härdig i US Department of Agriculture växthärdighetszonerna 5 till 9, krypande enbär bildar en seg matta av borstigt lövverk. Även om krypande enbär inte är lika lätt på bara fötter som gräs, är det mycket lättare för vattenanvändning.

Krypande enbär

Lågväxande sorter som "Blue Rug" (även känd som "Wiltonii") och "Procombens" blir bara 4 till 15 centimeter höga vid mognad, men en planta kan spridas från 6 till 8 meter i diameter. Andra, som "Bar Harbor" och "Plumosa Compacta" växer till 2 meter i höjd. Krypande enbär är torka-toleranta när de är mogna, kan leva bra i områden med så lite som 76 centimeter årlig nederbörd. Även om krypande enbär tolererar lite lätt skugga, växer växter bäst i full sol.

Andra marktäckande enbär

Även om krypande enbär tolererar lite lätt skugga
Även om krypande enbär tolererar lite lätt skugga, växer växter bäst i full sol.

Kända för sin salttolerans, strandenar blir mellan 12 och 46 centimeter höga och blir 6 till 8 meter i diameter. "Smaragdhavet" växer till och med bra på stranddyner. "Blue Pacific" har en havsgrön färg. Båda tolererar havsdimma. Sandiga jordar ger den snabba dränering som alla enbär behöver. krypande enar växer bäst i full sol. Dvärg enbär (Juniperus communis montana) är en fingrenad västkustinfödd som blir från 4 till 38 centimeter lång. Mogna växter behöver sällan bevattning och likaså krypande enbär, strand- och dvärg enar växer bäst i full sol. Shore enar är härdiga i USDA zoner 8 och 9; Dvärg enbär är härdig från USDA zon 8 till 10.

Plantering av marktäckande enbär

Även om mogna växter kräver lite vatten utöver naturlig nederbörd förutom i perioder med svår torka, behöver unga växter extra fukt för att uppmuntra sund rotutveckling. Djupt vattning vid plantering och två eller tre gånger i veckan under den första månaden efter plantering bör sätta sig in unga plantor. Plantorna kommer att vara på god väg till vuxen ålder om de får tillräckligt med vatten för att fylla 2,50 cm vatten per vecka för deras första bosättningsår.

Underhåll

Enbär kan drabbas av övervattning; grenar kan till och med dö och bli bruna. Om torkan är allvarlig kommer en djup vattning på cirka 2,50 cm att hjälpa plantorna att behålla sin friska gröna tillväxt, men vatten bör aldrig stå under deras lågväxande grenar. Den enda andra gången krypande enbär kan behöva vatten är omedelbart efter gödsling tidigt på våren och igen på sensommaren för att hjälpa gödselmedel att tränga in i jorden där enbärsväxtens täta nätverk av fina, grunda rötter kan använda den.