Instruktioner för att göra stenvattenfall

Det finns inget så lugnt som ljudet av vatten som faller nerför ett stenvattenfall
Det finns inget så lugnt som ljudet av vatten som faller nerför ett stenvattenfall och plaskar ner i en pool nedanför.

Det finns inget riktigt så fridfullt som ljudet av vatten som faller nedför ett stenvattenfall och plaskar ner i en pool. Det finns många olika sätt att skapa ett stenvattenfall, och ditt val beror på din budget, utrymme och önskad effekt. Ett av de enklaste sätten att konstruera ett stenvattenfall är att använda en förformad, styv kaskadform. Styva formar är lätta att installera och kan skapas kreativt med stenar av alla slag. Se till att bygga ditt vattenfall i skala med storleken på din vattenpool.

1

Bedöm området där du vill installera vattenfallet.

2

Skapa en nedåtlutande jordhög om det inte redan finns en naturlig lutning. Höga upp smuts tills du har uppnått en naturlig nedåtlutning till en vattenbassäng nedanför.

3

Placera de förformade vattenfallsformarna på marken på den markerade platsen. Använd bakmjöl för att markera konturerna några centimeter bredare än formarna.

4

Gräv ut en fördjupning för varje vattenfallsform med hjälp av en spade, med början på den lägsta nivån. Håll formens baser horisontella.

5

Välj en pump som är relativt storleken på din vattenpool och vattenfall. Pumpen måste kunna dra vatten från dammen till toppen av fallet. Kontrollera pumppaketet, de flesta har kraften som anges i fot.

6

Ett av de enklaste sätten att konstruera ett stenvattenfall är att använda en förformad
Ett av de enklaste sätten att konstruera ett stenvattenfall är att använda en förformad, styv kaskadform.

Ställ in pumpen i botten av vattenpoolen. Fäst en PVC-slang till pumpen och lägg den över längden av vattenfallsfördjupningen så att den kommer ut längs sidan av den övre kaskadformen.

7

Lägg till ett 2,50 cm lager sand i varje formfördjupning och tryck ner det ordentligt med handen.

8

Placera varje kaskadenhet i ett hål och se till att tröskeln överlappar enheten nedanför och den sista överlappar vattenpoolen.

9

Anslut pumpen till ett jordat eluttag och justera vattenflödet vid behov.

10

Blanda en sats snabbhärdande betong enligt direktörerna. Lägg ett lager av betong under formen som överlappar vattenpoolen. Fortsätt på detta sätt att fästa formarna tillsammans. Låt betongen stelna.

11

Fyll i luckorna mellan formarna med sand.

12

Stapla platta stenar runt vattenfallet, överlappande kanterna på de styva formarna. Placera växter mellan stenarna och fyll eventuella tomma utrymmen med jord.