Instruktioner för en sagoträdgård

Sänk en liten behållare som en plastskål eller -kopp i jorden för att skapa en liten damm
Sänk en liten behållare som en plastskål eller -kopp i jorden för att skapa en liten damm för din älvaträdgård.

Snygga älvor i miniatyr är små landskap som ser ut att kunna bebos av älvor, som namnet antyder. De är inte bara för barn, och trädgårdarna kräver inte mycket utrymme, tid eller pengar. Allt du behöver är viljan att experimentera, ha kul och låta din fantasi flöda fritt. Skapa denna magiska lilla värld på en liten del av din bakgård eller skapa en bärbar sagoträdgård i en skål eller en blomkruka.

1

Leta upp ett lite avskilt, skyddat område i din trädgård. Lämpliga områden inkluderar en skuggig plats bland buskar eller under ett träd, en krok inbäddad mot en gammal trädstam eller en stenhäll. Leta efter områden där din sagoträdgård är skyddad från vind, regn och gångtrafik.

2

Plantera din älvaträdgård i en behållare om du inte har lämplig trädgårdsyta. Nästan vilken behållare som helst fungerar, till exempel en blomkruka, en gammal skål eller stekpanna eller ett terrakottafat. För en större container kan du återanvända en gammal resväska eller låda, picknickkorg eller skottkärra. Om du tänker odla växter i en älvträdgård, se till att behållaren har ett dräneringshål i botten. Fyll behållaren med kommersiell krukjord.

3

Sänk en liten behållare som en plastskål eller -kopp i jorden för att skapa en liten damm för din älvaträdgård. Fyll behållaren med vatten och dekorera dammen som du vill. Använd till exempel en liten träbit för att göra en hoppbräda eller gör små båtar av frökapslar eller valnötsskal.

4

Plantera din älvaträdgård i en behållare om du inte har lämplig trädgårdsyta
Plantera din älvaträdgård i en behållare om du inte har lämplig trädgårdsyta.

Leta upp små speglar i trädgården för att ge gnistan. En spegel kan också fungera som en liten damm. Plantera några lågväxande växter runt spegeln för att skapa illusionen av en trädbevuxen damm.

5

Lägg en liten blomkruka på sidan och begrav den sedan halvvägs i jorden för att skapa en älvgrotta i miniatyr.

6

Plantera små, lågväxande växter i din trädgård. Val för en sagoträdgård inkluderar växter som skotsk mossa (Sagina subulata) eller krypande timjan (Thymus praecox "Minor"). Scotch mossa är lämplig för odling i US Department of Agriculture växthårdhetszoner 6 till 9, och krypande timjan är lämplig för USDA-zonerna 3 till 8. Om du föredrar att inte plantera riktiga växter, dekorera älvaträdgården med torr mossa, tallkottar, tallbarr, lavar, kvistar eller bark.

7

Skapa trädgårdsgångar med små småstenar eller färgglatt akvariegrus.

8

Lägg till miniatyrfigurer eller andra föremål till sagoträdgården. Möjligheterna inkluderar miniatyrfågelhus, stolar, staket, trädgårdstomtar och snäckskal.