Hur man installerar ingen flytande cypresskompost?

Det räcker med ett 10,20 cm lager av flytande cypresskompost
Det räcker med ett 10,20 cm lager av flytande cypresskompost.

No-float cypress kompostmaterial består av trä som skördats från cypresser som strimlas på ett sätt som får träbitarna att klänga ihop och hålla sin position i kraftigt regn. Cypressens densitet och vikt fungerar för kompost som inte flyter eftersom den binder och motstår avrinning, vilket gör den till ett bra val för områden som får mycket regn. Installera icke-flytande cypresskompost på våren, när jorden värms upp, annars kommer komposten att hämma groning och växttillväxt. Cypressavverkning är inte en hållbar praxis och har en negativ miljöpåverkan. Stater som Louisiana och Florida reglerar försäljning och användning av cypresskompost, och många butiker avstår från att sälja produkten.

1

Multiplicera djupet av kompostmaterial som du ska installera med längden och bredden på området. Det räcker med ett 10,20 cm lager av flytande cypresskompost. Så om ytan som ska täckas mäter 5 meter gånger 5 meter och du lägger på ett 10,20 cm skikt, behöver du 8,33 m3 cypresskompost (5 5 (0,33)=8,33). Kom ihåg att du måste konvertera 10,20 cm-lagret till fötter för att få rätt mått.

2

Installera icke-flytande cypresskompost på våren
Installera icke-flytande cypresskompost på våren, när jorden värms upp, annars kommer komposten att hämma groning och växttillväxt.

Fördela komposten på jorden, håll ett avstånd på 2,50 cm från trädens baser. Om du täcker runt en växt, buske eller buske, fördela ett 10,20 cm lager kompost runt basen. Lämna 2 till 8 centimeter utrymme runt basen för att tillåta vatten att tränga in och för att förhindra att komposten kommer i kontakt med växtens stjälk eller stam, vilket leder till ruttnande. Fördela komposten till 4 till 20 centimeter utanför spridningen.

3

Sprid ut och jämna till komposten jämnt med hjälp av undersidan av en trädgårdsslev eller skopa. Använd en rörelse från sida till sida när du sprider för konsistens och ett jämnt utseende.

4

Vänd komposten var tredje till var sjätte månad med en trädgårdsgaffel eller skopa. Detta exponerar den fräscha, fuktiga undersidan av cypresskomposten och förlänger dess livslängd. Dessutom, när du fyller på komposten, applicera ett 1- till 5,10 cm lager för att förhindra att den äldre cypresskomposten syns när du vänder den.