Hur lägger man brasilianska teakgolv?

Placera trägolvet i rummet där det ska installeras
Placera trägolvet i rummet där det ska installeras och öppna lådorna.

Teak är ett extremt hårt träslag. Träets täta natur gör det väderbeständigt och hållbart. Men trädet växer extremt långsamt. Det tar upp till 120 år för ett teakträd att mogna från en planta. Efter år av export är mycket av världens gamla växande teak borta. Medan Brasilien exporterar mycket teak, bidrar trädens långsamma tillväxt och begränsade resurser till kostnaden. När du beställer lövträ, lägg till 8 procent till rummets totala kvadratiska yta. Detta ger dig extra golv för att matcha längder eller arbeta runt väggdetaljer.

1

Placera trägolvet i rummet där det ska installeras och öppna lådorna. Om möjligt, sprid ut golvet och lämna det i rummet i två veckor för att ge träet tid att vänja sig till rummets temperatur och luftfuktighet. Strax innan du arbetar på golven, stapla lövträet för att göra plats för verktyg och installation. Teak är mycket känsligt för förändringar i temperatur och luftfuktighet. Att ge golvet tid att vänja sig vid rummet kommer att spara dig huvudvärk senare.

2

Pressa den vassa änden av bänden mellan listen och väggen. Bänd försiktigt ut skolisten från botten av väggen med bändbygeln. Ställ formen åt sidan. Ta bort alla gamla golv och kassera. Dammsuga golvet.

3

Lägg ett lager av 6 mil plastduk på undergolvet. Överlappa plastens sömmar. Plasten begränsar mängden fukt som teaken absorberar från undergolvet.

4

Lägg byggfilten på undergolvet. När du räknar ut mängden filt som behövs, lägg till 5 procent till rummets totala m2 mått. Överlappa filten 15 centimeter vid varje söm. Lägg ett andra lager filt över det första, sjunkande sömmarna.

5

Håll spikpistolen stadigt mot teaken för att säkerställa att spiken sitter helt i träet
Håll spikpistolen stadigt mot teaken för att säkerställa att spiken sitter helt i träet.

Lägg det första golvet på den längsta väggen. Placera den räfflade sidan av golvet mot väggen. Mät upp det återstående golvet och klipp av alla bitar så att de passar. Lägg den andra raden med plankor så att sömmarna mellan ändarna är förskjutna. Klipp och placera flera rader med golv innan du spikar. Byggare kallar detta för att "ränna golvet".

6

Sprid ut plankorna för att ge dig utrymme för spikning. Börja med den första plankraden mot väggen, placera spikar 0,60 cm från kanten av plankan och kör dem diagonalt mot väggen. Teak är ett extremt hårt träslag. Det kan vara nödvändigt att borra pilothål i golvet innan du spikar med en hammare. Börja i hörnet och placera spikar var 20:e centimeter längs med plankans längd. Om väggen är längre än plankan, mät längden på resten av väggen. Skär en planka så att den passar och placera den andra biten mot väggen så att ändarna på båda plankorna berörs. Spika fast den andra plankan. Installera en andra rad spikar på tungsidan av plankorna. Använd den pneumatiska spikpistolen för att skjuta en spik diagonalt precis ovanför tungan. Håll spikpistol ordentligt mot teaken för att säkerställa att spiken sitter helt i träet.

7

Pressa nästa plankrad upp mot den första. Tryck in tungan på den första raden i spåret på den andra. Använd gummiklubban för att slå ihop plankorna. Skjut en rad spikar i tungan på den andra raden.

8

Fortsätt att lägga plankor tvärs över rummet. När du arbetar, skär plankorna så att de passar runt golvvärmeregister, väggar eller andra arkitektoniska detaljer.

9

Byt ut listen runt kanten på golvet.