Hemgjord flytande gräsmatta gödselmedel

Flytande gödselmedel för gräsmattor erbjuder ett enkelt
Om du är en ivrig gör-det-själv-man kommer du att älska att hemgjorda, flytande gödselmedel för gräsmattor erbjuder ett enkelt och billigt alternativ för att hålla ditt gräs friskt.

Om du är en ivrig gör-det-själv-man kommer du att älska att hemgjorda, flytande gödselmedel för gräsmattor erbjuder ett enkelt och billigt alternativ för att hålla ditt gräs friskt. Flytande gödningsmedel kommer snabbt till gräsets rötter och absorberas lätt. Du har alternativ när det kommer till att göra gödseln, med mer eller mindre ansträngning beroende på vilken metod du väljer.

Kompostte

Kompostte drar näringsämnena ur kompost som har åldrats i tre till fyra månader. Du kan spraya den på din gräsmatta eller använda den för att vattna plantor och nya växter. En gallon te fungerar för upp till 1000 m2 gräsmatta. Här är en enkel metod för att göra teet:

  • Fyll en säckvävssäck eller örngott med åldrad kompost och lägg ett gummiband eller slips över änden.
  • Placera säcken i en stor hink eller behållare, tillsätt 1 till 3 liter vatten upp till kanten av behållaren och rör om påsen i några minuter för att blanda vatten och luft i komposten.
  • Låt blandningen dra i tre dagar och spraya den på din gräsmatta med en slang ansluten till en sprayflaska. Använd tegödselmedlet cirka fyra gånger om året under gräsmattans växtsäsong.
  • Dra upp till två eller tre partier från samma säck och efter blötläggning töm innehållet i dina trädgårdssängar.

Öl, ammoniak och schampo

Ovanlig som kombinationen låter, ger öl, ammoniak och babyschampo ett effektivt gräsgödselmedel. Ölet tillför näringsämnen och bakterier; ammoniak, kväve; och babyschampo ökar smutsupptaget. Du kan applicera den på din gräsmatta varannan vecka under växtsäsongen. För att göra blandningen:

  • Häll 1 burk öl, 1 kopp ammoniak och 1 kopp

    icke-antibakteriellt babyschampo i en hink. Gör blandningen utomhus så att ammoniakångorna kan skingras.
    Denna blandning täcker en medelstor gräsmatta. * Spraya blandningen med en spruta som tillsätter vatten medan den sprutar, sprid en lätt beläggning jämnt över din gräsmatta och undvik att spraya något område för länge.

Andra gödningsteer

Späd det resulterande teet med en del te till en del vatten innan du spraya det på gräsmattan
Späd det resulterande teet med en del te till en del vatten innan du spraya det på gräsmattan.

Gräsklipp, hönsgödsel, sjögräs och till och med mänsklig urin ger alla näringsämnen för kompostteer för ditt gräs. Du kan använda de återstående fasta ämnena som kompost runt dina trädgårdsväxter. För torkad kycklinggödsel plus träspån, fyll en 5-liters hink en femtedel av vägen full med gödseln och fyll resten av hinken med vatten. Låt blandningen dra i tre dagar, rör om en gång om dagen. Späd det resulterande teet med en del te till en del vatten innan du spraya det på gräsmattan.

Kontrollera lokala regler för att samla tång från kusten och skölj materialet väl med vatten för att ta bort salt innan du gör teet. Använd en femtedel av en 5-liters hink för tången, fyll resten av hinken med vatten och låt teet dra i tre dagar, rör om dagligen. Töm vätskan från tången och använd teet utan att späda ut det med ytterligare vatten.

Gräsklipp kan ta upp två tredjedelar av en 5-liters hink, med vatten som hälls ovanpå till brädden av hinken. Låt blandningen sitta i tre dagar, rör om dagligen. För att använda teet, sila bort gräsklippet, späd ut teet med ett 1-till-1-förhållande mellan vatten och te innan du spraya det på gräsmattan.

För att använda mänsklig urin, om du vågar, späd vätskan med 20 delar vatten för varje del urin och använd omedelbart genom att spraya den över gräset.