Behöver paprikaväxter kalcium?

Ett tydligt tecken på att din paprikaplanta lider av kalciumbrist är röta på blommorna
Ett tydligt tecken på att din paprikaplanta lider av kalciumbrist är röta på blommorna, som bildas på omogna frukter när de utvecklas.

Växter behöver tillräckligt med mineraler från jorden för att utvecklas och nå mognad utan att drabbas av sjukdomar, brist på frukt eller andra problem. När du odlar söt paprika (Capsicum annuum) behöver växterna mineraler, som kväve, kalium och fosfor, för att producera löv och så småningom frukt. Du kanske har förbisett kalcium, ett annat nödvändigt näringsämne för växter. Brist på kalcium kan leda till allvarliga problem för paprikans frukter.

Kalciums roll

Kalcium spelar en avgörande roll i utvecklingen av celler i växter. Paprikaväxter behöver kalcium för att producera frukter som har tjocka, robusta väggar. De tjocka väggarna är bra för växtens hälsa, eftersom de bättre kan motstå röta och andra sjukdomar. Välutvecklad paprika är också bra för dig, eftersom frukten har bättre smak och smak.

Tecken på kalciumbrist

Paprikaväxter behöver kalcium för att producera frukter som har tjocka
Paprikaväxter behöver kalcium för att producera frukter som har tjocka, robusta väggar.

Ett tydligt tecken på att din paprikaplanta lider av kalciumbrist är röta på blommorna, som bildas på omogna frukter när de utvecklas. Frukter som har röta i blomningen bildar ett gult, nedsänkt område på botten. När frukten växer blir området brunt eller svart. Det ser vanligtvis ut som läder och är tunnare än resten av frukten. Det ruttna området kan bli infekterat med bakterier eller svamp.

Befruktningsproblem

Att testa jorden innan du planterar paprika är alltid en bra idé, eftersom det låter dig veta vilka näringsämnen jorden har och vilka näringsämnen den har brist på. Om jorden har brist på kalcium kan du lägga till det i slutet av växtsäsongen, så det blir en lagom mängd nästa år. Tidningen "Organic Gardening" rekommenderar att du lägger till benmjöl eller gips för att öka kalcium i jorden. I vissa fall är problemet inte för lite kalcium i jorden, men att växten inte kan absorbera eller använda kalciumet på rätt sätt. Till exempel kan övergödsling med kväve leda till röta på blommorna, eftersom växten producerar fler löv när den producerar frukt. Istället för att gå till frukten omdirigeras kalciumet till bladen.

Bevattningsproblem

En brist på vatten kan också störa en pepparväxts förmåga att ta upp kalcium. Blossom ändröta utvecklas ofta på paprikan efter att plantan har upplevt en period av torka eller otillräcklig vattning. Vattna pepparplantorna djupt och jämnt, så att jorden förblir konstant fuktig. Att lägga till ett lager kompost i jorden kan hjälpa till att låsa in fukt. Mulch hjälper också till att hålla temperaturen i jorden nere, vilket gör att växterna kan ta upp kalcium mer effektivt.

Relaterade artiklar
  1. Återuppliva en gräsmatta med ett vätmedel
  2. Potatiskloning
  3. Kommer potatis att växa i vatten?
  4. Plantera gräs efter Roundup
  5. Plantera dyngräs
  6. Hur planterar man en ogräsfri rabatt?