För- och nackdelar med knockoutrosor

Mycket få nackdelar kommer med dessa rosor
Mycket få nackdelar kommer med dessa rosor, även om vissa aspekter kan stänga av vissa trädgårdsmästare.

Knock Out-rosor (Rosa radrazz och andra) växer i det amerikanska jordbruksdepartementets växthärdighetszoner 5 till 11, och de är bland de härdigaste rosorna att odla och de mest motståndskraftiga mot sjukdomar. De är resistenta mot svarta fläcksjukdomar och är lågunderhålls- och torktoleranta, vilket alla är sanna och beprövade. Mycket få nackdelar kommer med dessa rosor, även om vissa aspekter kan stänga av vissa trädgårdsmästare.

Storlek

Dessa buskrosor växer ganska snabbt till en höjd av cirka 4 meter höga, höjden markerad på de flesta av deras taggar, vilket gör dem lämpliga för en buskig häck, bakgrund eller accentväxt. Hur tåliga de än är kan du upptäcka att du får en buskros som är mycket högre än 4 meter; dessa killar kan snabbt växa ur utrymmet du placerar dem i om du har idealiska förhållanden. Även om detta inte nödvändigtvis är en nackdel för de flesta trädgårdsmästare och husägare, kan det vara om du förväntade dig att din medelstora buskros skulle förbli medelstor. Om du har bördig, väldränerad jord, bli inte förvånad om du får en massiv buske över 6 meter hög.

Blommar

Sjukdomar än många andra typer av rosor
Dessa rosor är tåliga och visar sig vara mycket mer resistenta mot skadedjur och sjukdomar än många andra typer av rosor.

Om du väljer en enkel- eller dubbelblommande variant av Knock Out-ros är ett personligt beslut. Båda typerna ger ett överflöd av blomningar under våren, sommaren och tidig höst. Detta är definitivt en fördel, eftersom dessa kvalitetsutövare producerar utan mycket praktisk vård. Den enda nackdelen - och det är en liten sådan - är att, precis som andra rosor, kan de förbrukade blommorna bli ett ögonsår om du inte plockar bort dem med vanlig deadheading. Knock Outs kommer dock att fortsätta att blomma och trycka ut de förbrukade blommorna på egen hand över tiden om du väljer att låta dem vara.

Resistens mot skadedjur och sjukdomar

Dessa rosor är tåliga och visar sig vara mycket mer resistenta mot skadedjur och sjukdomar än många andra typer av rosor. De är dock inte perfekta, och du kommer fortfarande sannolikt att se några skadedjur på dem. När det gäller sjukdomar är Knock Outs fortfarande mottagliga för ett fåtal svampsjukdomar, även om utbrotten inte är lika allvarliga som på andra rosor.

Slutsats

Knock Outs visade sig vara en överlägsen typ av ros när de först introducerades och fortsätter att ge graciösa blommor med lite underhåll till glädje för många trädgårdsmästare. Nackdelar med denna familj av rosor är sällsynta; tänk bara på att precis som alla levande växter finns det alltid en chans att något går fel trots deras härdighet.