Hur man odlar stjärnskådarliljor i ett växthus?

10-10-10 gödselmedel tidigt på våren
Gödsla liljorna med en balanserad, 10-10-10 gödselmedel tidigt på våren och strax innan deras blommor blommar.

Stargazer liljor tillhör gruppen orientaliska liljor. Lökväxter härdiga i US Department of Agriculture Plant Hardiness Zones 4 till 9, deras stora, doftande blommor blommar på sommaren. Stargazer-namnet kommer från det faktum att växtens djupt rosa-på-vita, stjärnformade blommor är vända uppåt snarare än att nicka nedåt som de flesta liljablommor. Stargazers kan odlas i ett svalt växthus.

1

Håll växthustemperaturen strax över fryspunkten på vintern, och skugga och ventilera växthuset på sommaren för att förhindra att det blir för varmt. Stargazer liljor är inte tropiska växter och kräver inte värme året runt eller hög luftfuktighet. Om du vill tvinga liljorna att blomma tidigt, håll växthusets temperatur på 7°C på vintern.

2

Plantera Stargazer liljor i behållare med dräneringshål under våren eller hösten. Placera dem på ett djup som är tre gånger lökarnas höjd i en väldränerande, jordbaserad krukblandning. Tillsätt 1 tesked benmjöl i botten av varje behållares planteringshål innan du sätter en liljelök på plats och täcker löken med krukjord.

3

Ge plantorna 1 eller fler tum vatten varje vecka. Liljor gillar stadig fukt, men låt inte deras jord bli vattensjuk, vilket kommer att dränka lökarna.

4

Gödsla liljorna med en balanserad, 10-10-10 gödselmedel tidigt på våren och strax innan deras blommor blommar.