Hur man odlar silverado salvia?

Lila salvia eller cenizo (Leucophyllum frutescens "Silverado")
"Silverado" salvia, en sort av Texas salvia, även kallad Texas ranger, lila salvia eller cenizo (Leucophyllum frutescens "Silverado"), är en robust, torka-tolerant perenn buske som visar rödvioletta blomningar från midsommar till hösten.

"Silverado" salvia, en sort av Texas salvia, även kallad Texas Ranger, lila salvia eller cenizo (Leucophyllum frutescens "Silverado"), är en robust, torka-tolerant perenn buske som visar rödvioletta blomningar från midsommar till hösten. Denna anpassningsbara växt med lågt underhåll växer till cirka 6 meters höjd med en behaglig form som gör den till ett bra val för massplantering, i en bädd med andra färgglada perenner, som häck eller i en stor behållare. "Silverado"-salvia trivs i extrem värme och är lämplig för plantering i det varma klimatet i US Department of Agriculture planthårdhetszoner 8 till 10.

1

Vattna "Silverado" salvia djupt en gång varannan till var tredje vecka under långa perioder av varmt, torrt väder. I klimat utan perioder av varmt, torrt väder kräver växten ingen extra bevattning. Undvik övervattning, eftersom "Silverado"-salvia är en växt i torrt klimat och fuktig jord kan orsaka röta.

2

Eftersom "Silverado"-salvia är en växt i torrt klimat
Undvik övervattning, eftersom "Silverado"-salvia är en växt i torrt klimat och fuktig jord kan orsaka röta.

Beskär växten lätt för att behålla en naturlig behaglig form innan knoppar dyker upp på senvintern eller tidig vår. Trimma spetsarna på varje gren med handbeskärare, med varje skott beskärs till en något annorlunda längd för att skapa ett mer naturligt utseende. Undvik drastisk beskärning, som tunnar ut växten, skapar ett träigt utseende och minskar antalet blommor.

3

Sprid ut 2 till 8 centimeter kompost runt växten för att bibehålla jämn markfuktighet, kontrollera ogräs och berika jorden. Låt inte komposten hopa sig mot växten, eftersom den kan locka till sig gnagare. En organisk kompost, som strimlad eller hackad bark, hjälper också till att hålla sängen snygg. Byt ut komposten när den sönderdelas eller blåser bort.