Hur odlar man Lupini?

Plantera ett frö av lupinibönor varannan tum i rad
Plantera ett frö av lupinibönor varannan tum i rad, så att varje frö är ungefär tre fjärdedelar av en tum djupt.

Lupini-bönor har odlats i tusentals år och används i en mängd olika rätter, i mjöl och pasta, och som inlagd godis i vissa länder och mexikanska restauranger. Även om lupinibönor växer bäst i USDA-härdighetszonerna 5 till 8, kan de odlas var som helst i Europa; växterna kanske inte producerar så många bönor i en odlingszon utanför deras idealiska intervall.

1

Leta upp lupini i en del av din trädgård som är i skugga en del av dagen, vilket hjälper till att hålla den sval när temperaturen är varm. Bryt upp marken med en rorkult så att den är lös. Lupinibönor föredrar ett pH-värde i jorden mellan 4,5 och 7,5.

2

Plantera ett frö av lupinibönor varannan tum i rad, så att varje frö är ungefär tre fjärdedelar av en tum djupt. Täck fröna med jord. Om du planterar mer än en rad lupinibönor, placera raderna minst 46 centimeter från varandra.

3

Förtunna plantorna när de är cirka 2,50 cm höga, ta bort varje planta som verkar tunn eller svag. Du bör lämna två till tre plantor per 30 centimeter mark för optimal bönavkastning.

4

Vattna växterna med några dagars mellanrum, fukta helt enkelt jordens yta, justera efter behov baserat på vädret; vattna oftare i varmt vatten och mindre när det regnar. Lupini-bönor gillar inte mycket vatten, och det är bättre att lite under vattnet än att övervattna. Lupinibönor bör gödslas med sojabönsgödsel, eller med fiskemulsion om du vill odla bönorna ekologiskt.