Hur odlar man vallmo hydroponiskt?

Kan du odla vallmo hydroponiskt i plastbaljor eller hinkar
Om ditt utrymme är extremt litet, som en uteplats eller balkong, kan du odla vallmo hydroponiskt i plastbaljor eller hinkar.

De glada apelsinerna, rosa och krämerna av vallmo (Eschscholzia spp. och Papaver spp.) lyser upp trädgårdar över hela Europa. Hardy i US Department of Agriculture växthärdighetszonerna 2 till 11, beroende på sorten odlas vallmo normalt utomhus i trädgården. På ett begränsat utrymme kan vallmo odlas som containerväxter. Om ditt utrymme är extremt litet, som en uteplats eller balkong, kan du odla vallmo hydroponiskt i plastbaljor eller hinkar.

1

Välj en hink som passar in i ditt utrymme. Ljust färgade plasthinkar finns tillgängliga i lågpris- och dollarbutiker.

2

Skär en bit av 5,10 cm tjockt skum för att passa in i hinkens ovansida. Skär sedan ett 7,60 cm brett hål genom mitten av skumcirkeln med en vass kniv, elektrisk skärkniv eller en elektrisk borr med en hålskärare.

3

Blanda det hydroponiska gödselmedlet med två gånger den rekommenderade mängden vatten. Om hydroponiskt gödningsmedel inte är lättillgängligt, använd en balanserad 10-10-10 flytande gödsel blandad med dubbelt så stor mängd vatten. Fyll hinken med lösningen och placera skumcirkeln ovanpå vätskan.

4

Infödda Kaliforniens vallmo växer 6 till 30 centimeter långa
Infödda Kaliforniens vallmo växer 6 till 30 centimeter långa.

Fyll en 7,60 cm plastnätmugg eller -korg med stenull. Blöt stenullen med vatten och lägg sedan tre till sex vallmofrön på toppen. Täck knappt fröna med fuktig sand.

5

Placera nätkoppen försiktigt i hålet i skumcirkeln. Täck hela toppen av hinken med plastfolie och ställ den på en varm, starkt upplyst plats. Dimma med vatten om sanden börjar torka ut. Ta bort plastfolien när vallmofröna gror, om cirka 10 dagar.

6

Tunna överflödiga växter genom att klippa av stjälkarna med sax, lämna bara en eller två plantor per hink. Beroende på sorten växer vallmo från 6 till 91 centimeter höga. Infödda Kaliforniens vallmo växer 6 till 30 centimeter långa.

7

Övervaka vätskenivån i hinken, tillsätt mer halvstyrka gödsellösning efter behov. Vallmons rötter kommer att växa ner genom stenullen och in i lösningen, som ger alla de näringsämnen som växten behöver. Om lösningen börjar lukta, använd den för att vattna dina andra behållarväxter och ersätt den med färsk lösning.

8

Ta bort de förbrukade blommorna för att uppmuntra vallmo att fortsätta blomma under sommaren och hösten. Vissa vallmo, som kalifornisk vallmo, är perenner. Placera plantan i ett soligt fönster och den kommer att fortsätta växa under de svala vintermånaderna.