Hur odlar man sallad inuti?

Sallad (Lactuca sativa) trivs under svalt väder
Sallad (Lactuca sativa) trivs under svalt väder, men du kan odla den året runt oavsett utomhustemperatur om du planterar den inne.

Sallad (Lactuca sativa) trivs under svalt väder, men du kan odla den året runt oavsett utomhustemperatur om du planterar den inne. Bladsallatsorter, inklusive "Tom Thumb" och "Black Seeded Simpson," är att föredra för inomhusbehållare eftersom de når mognad snabbt och de fortsätter att producera efter skörd, vilket ger en kontinuerlig tillgång på färsk sallad. Att odla kruksallad inomhus kan förhindra för tidig bultning eller frösättning, vilket innebär att plantorna förblir produktiva längre och en färsk gröda är så nära som ditt köksfönster.

1

Fyll en 3- till 10,20 cm djup plantbricka med fuktig krukjord till inom 1,30 cm från kanten. Ställ in brickan i en dropppanna för att fånga upp eventuell fukt som rinner av under vattning.

2

Så salladsfröna på ytan av jorden. Placera fröna 1,30 cm från varandra i rader med 1 till 5 centimeters mellanrum. Täck fröna med 0,60 cm krukjord.

3

Så salladsfröna på ytan av jorden
Så salladsfröna på ytan av jorden.

Dimma jordytan med vatten för att fukta den. Täck brickan med en plastpåse för att behålla fukten under groning. Ställ brickan i en varm 65 till 75 grader Fahrenheit plats tills fröna gror, vilket tar mellan sju och 10 dagar. Ta bort påsarna när salladen groddar.

4

Placera salladen i ett område där temperaturen förblir under 85 grader. Ställ in brickan i ett fönster som ger sex eller fler timmars dagligt solljus. Alternativt kan du placera brickan under en lysrörsarmatur så att toppen av plantorna är 15 centimeter under ljusröret. Låt lampan vara tänd i 14 timmar varje dag.

5

Vattna salladen när jordytan torkar. Blanda alla balanserade lösliga gödselmedel till halva förpackningens rekommenderade mängd. Vattna salladen med gödsellösningen en gång i veckan och använd vanligt vatten för annan bevattning som behövs under veckan.

6

Skörda salladen när den växer till 4 till 15 centimeter hög, med början cirka 20 till 30 dagar efter groning. Skär tillbaka bladen till 2,50 cm ovanför jorden och låt de återstående stjälkarna få en ny skörd av löv för framtida skörd.