Hur odlar man kaffirlime i en behållare?

Medan en 2- till 3-årig planta trivs i en 10- till 36 cm behållare
En 1-årig kaffirlimeplanta kräver en 6- till 23 cm kruka, medan en 2- till 3-årig planta trivs i en 10- till 36 cm behållare.

Kaffirlime (Citrus hystrix) innehåller ojämn, ovanlig frukt som ofta är för sur för konsumtion. När kafferlimeens stora, aromatiska blad når höjder på cirka 2 till 3 meter när den är instängd i en behållare, är de ofta tillägg till flera thailändska och sydostasiatiska rätter. Rekommenderas för tillväxt i US Department of Agricultures hårdhetszoner 10a till 11, kafferlime tål inte kyla, men under rätt förhållanden kommer den att överleva utomhus under större delen av året i ett medelhavsklimat.

1

Fyll en kruka av lämplig storlek med 2,50 cm krukjord. En 1-årig kaffirlimeplanta kräver en 6- till 23 cm kruka, medan en 2- till 3-årig planta trivs i en 10- till 36 cm behållare.

2

Ta bort kaffirlime från originalbehållaren. Undersök rotstocken och skär bort alla skadade eller sjuka skott med en vass kniv. Sänk rotklumpen i behållaren.

3

Ta bort kaffirlime från originalbehållaren
Ta bort kaffirlime från originalbehållaren.

Täck rotklumpen med en blandning av två delar cederspån, en del kompost och en del sand. Tappa blandningen med en spade och fortsätt att fylla behållaren tills kaffirlimens rotklump sitter precis under jordens yta.

4

Ge kaffirlimeplantan en 15,20 cm djup vattning innan du flyttar den till ett område utomhus som har full sol i minst åtta timmar om dagen, men som skyddar trädet från vindexponering. Låt jorden torka innan du vattnar 15,20 cm djupt, en till två gånger i veckan. Minska denna mängd under grumliga, svalare veckor och om du märker att löv gulnar, vilket är ett tecken på övervattning.

5

Gödsla kaffirlinden med en 2-1-1, långsam frisättning, granulär produkt. Köp märken som innehåller järn, zink och mangan och följ tillverkarens anvisningar baserat på behållaren och trädets storlek.

6

Flytta kaffirlimen inomhus om temperaturen sjunker under -1°C. Ett fönster i söderläge och luftfuktare kommer att hålla kaffirlime levande tills temperaturen stiger.