Hur odlar man gräs snabbt på kala fläckar?

Framför allt underhålla bevattningen kommer att få gräset att växa snabbt igen
Att förbereda jorden, ändra den med kompost och gödsel och framför allt underhålla bevattningen kommer att få gräset att växa snabbt igen.

En överaktiv hund eller en babypool som sitter ute hela sommaren kan förstöra den djupgröna, vackra gräsmattan du har odlat. Dags att få tillbaka de kala fläckarna i form så att du kan njuta av din lummiga trädgård igen. Att förbereda jorden, ändra den med kompost och gödsel och framför allt underhålla bevattningen kommer att få gräset att växa snabbt igen. Håll området fritt från trafik i flera veckor, och du kommer att reparera de kala fläckarna på mindre än en månad.

1

Ta bort stenar, pinnar och annat skräp från den kala platsen. Kratta hela området noggrant.

2

Lossa de översta 5 centimeterna av jorden med en metallkratta. Ta bort alla döda gräsklumpar eller ogräs som du har tagit bort.

3

Tillsätt kompost i jorden och arbeta sedan in den med krattan. Tillsätt 5-10-5 startgödselmedel i jorden för att uppmuntra plantornas rotutveckling och kraftiga tillväxt.

4

Välj samma gräsfrö som du har för resten av din gräsmatta om det växer bra. Om inte, prova bermudagräs, rödsvingel eller högsvingel för värme, torka och trafiktolerans.

5

Strö gräsfrö över den kala fläcken. Strö över fröna för hand om du har en liten bar fläck. För att vara mer exakt, använd en grässpridare och gå över området två gånger i vinkelräta rader. Trampa lätt ned det sådda området.

6

Dimma det sådda området omedelbart. För mycket vatten kommer att ta bort fröna, så håll sprayen lätt. Vattna fyra gånger om dagen tills plantorna dyker upp för att hålla det sådda området fuktigt.

7

Fortsätt att vattna plantorna två gånger om dagen, låt aldrig jorden bli helt torr. Området är redo för klippning och för bevattning med resten av din gräsmatta när gräset är 8 centimeter högt.