Hur odlar man Brassica Juncea?

Bultar Brassica juncea-plantorna och går till frö
På sommaren, när temperaturerna värms upp, bultar Brassica juncea-plantorna och går till frö, vilket gör dem sega och inte lämpade för skörd.

Tillsätt lite krydda och smak till din salladsträdgård med Brassica juncea, även känd som senap. Bladen har en kryddig, fräsch smak som ger en pigg touch till fräscha sallader, vissnade grönsaker och lätta röror. Plantera denna svala årstiden på hösten, vintern och tidigt på våren och skörda kontinuerligt under de svala månaderna. På sommaren, när temperaturerna värms upp, bultar Brassica juncea-plantorna och går till frö, vilket gör dem sega och inte lämpade för skörd. Leta efter sorter som Red Giant, Osaka Purple eller Southern Giant Curled för lite variation i trädgården och på växten.

1

Plantera Brassica juncea på en plats som får full eller delvis sol. Full sol är sex eller fler timmar per dag och delvis sol är fyra till sex timmars sol.

2

Ta bort ogräs, torv, rötter och pinnar från planteringsområdet och vänd över de översta 6 till 20 centimeterna av jorden med en trädgårdsgaffel eller en jordfräs.

3

Gör planteringshål 0,80 cm djupa och 2,50 cm från varandra med hjälp av pekfingret eller en plugg.

4

Skörda Brassica juncea plantor 30 till 60 dagar efter plantering
Skörda Brassica juncea plantor 30 till 60 dagar efter plantering.

Släpp ett frö i varje hål och täck med jord. Jämna ut området försiktigt utan att komprimera jorden.

5

Vattna såningsområdet direkt efter plantering. Blötlägg jorden tills den är fuktig till minst 0,5 tum djup.

6

Tunna ut plantorna till ett avstånd på 8 centimeter när de blir 2 till 8 centimeter höga. Du kan lägga till de förtunnade grönsakerna i din sallad.

7

Håll trädgårdsbädden fri från ogräs under växtsäsongen. Ta bort ogräs för hand när de dyker upp.

8

Skörda Brassica juncea plantor 30 till 60 dagar efter plantering. Vid 30 dagar kommer greenerna att vara mindre men mörare. Ju längre de ligger kvar i marken, desto större är plantorna men också desto mer sannolikt är det att de blir sega. Ta bort hela plantan genom att skära av greenerna vid basen av stjälken.