Hur gror man Hypericum?

Strö över dem med precis tillräckligt med jord för att täcka dem helt
Placera hypericumfröna i mitten av krukorna och strö över dem med precis tillräckligt med jord för att täcka dem helt.

Odlad för sina stora, tefatformade blommor med rikliga, fluffiga ståndare, Hypericums, vanlig namn johannesört, finns i många former. Beroende på art kan de vara perenner, annueller, vintergröna växter, marktäckare, buskar eller träd. Johannesört föredrar hel eller delvis skugga och anpassar sig till ett brett utbud av jordar, inklusive steniga eller sandiga platser. Härdigheten hos de fleråriga arterna varierar, men de flesta överlever vintrar i US Department of Agricultures hårdhetszoner 5 till 9.

1

Fyll krukorna inom 1,30 cm från toppen med fröstartmedium. Välj ett fröstartmedium som inte innehåller organiskt material för att förhindra avdämpningssjukdom, en svampsjukdom från osteril jord som kan döda plantor.

2

Ställ krukorna på en bricka för att fånga upp överflödigt vatten och jord som kommer genom dräneringshålen. Fukta jorden med vatten.

3

Placera hypericumfröna i mitten av krukorna och strö över dem med precis tillräckligt med jord för att täcka dem helt.

4

Johannesört frön för att gro
Johannesört frön för att gro.

Placera brickan med frön i plastpåsen och försegla den med en vridslips eller gummiband. Ställ påsen med krukor på en plats med temperaturer mellan 50 och 13°C och håll dem borta från starkt ljus.

5

Ta bort påsen när plantorna kommer fram. Det tar två till fyra veckor för johannesörtfröna att gro.

6

Placera plantorna på en plats med lågt till måttligt ljus. Hypericum plantor kan inte tolerera starkt direkt eller indirekt solljus.

7

Vattna tillräckligt ofta för att hålla jorden fuktig men inte blöt eller fuktig. Töm brickan under krukorna när vatten samlas.

8

Mata johannesörtplantorna med flytande krukväxtgödsel blandat med halv styrka två veckor efter att de dyker upp och varannan vecka därefter tills du transplanterar dem utomhus.