Hur man geminerar ringblommafrön?

Så två ringblomma frön per kruka eller cell
Så två ringblomma frön per kruka eller cell, plantera dem på ytan av jorden.

Ringblommor (Tagetes spp.) finns i tre huvudvarianter. Franska ringblommor (T. patula) växer som små växter som har buskigt blad och blommor med en diameter på 5,10 cm. Afrikanska ringblommor (T. erecta) växer till en imponerande höjd på 10 till 91 cm och producerar stora 12,70 cm blommor. Triploida hybrider av dessa två sorter har den buskiga tillväxten av franska sorter parat med de stora blommorna av de afrikanska typerna. Alla typer av ringblommor växer som ettåriga i US Department of Agricultures hårdhetszoner 2 till 11. Groddar fröna inomhus ungefär sex veckor före den sista förväntade frosten på våren.

1

Fyll frökrukor med en diameter på 5,10 cm eller ett flercellsplanteringspaket med fuktad krukjord till inom 1,30 cm från kanten. Ställ krukorna eller cellpaketet ovanpå en bricka för att fånga upp eventuellt rinnande vatten.

2

Så två ringblomma frön per kruka eller cell, plantera dem på ytan av jorden. Så dubbelt så många krukor som önskade plantor om du odlar triploida ringblommahybrider eftersom dessa bara har en groningsgrad på 50 procent. Täck fröna med ett 0,60 cm lager jord.

3

Täck krukorna med en plastpåse för att behålla jordfuktigheten tills fröna gror
Täck krukorna med en plastpåse för att behålla jordfuktigheten tills fröna gror.

Dimma jordytan med vatten från en sprayflaska tills den är fuktig men inte fuktig. Täck krukorna med en plastpåse för att behålla jordfuktigheten tills fröna gror.

4

Placera brickan med krukor på en plats där temperaturen är 75 till 27°C. Ta bort plasten och dimla jordytan lätt med vatten om den börjar torka ut någon gång före groning.

5

Ta bort plastpåsen när de första ringblommorna kommer fram. Flytta krukorna till en starkt upplyst, 68- till 70-graders plats och håll jorden fuktig men inte fuktig när växterna växer.