Fuchsia i behållare

Ett annat sätt att dämpa sin jordtemperatur är att omge fuchsiorna med andra växter som ger skugga till
Ett annat sätt att dämpa sin jordtemperatur är att omge fuchsiorna med andra växter som ger skugga till fuchsiornas behållare.

Ordet "fuchsia" används för att beskriva omkring 100 arter och 8000 sorter av blommande växter i släktet Fuchsia. Den vanligast odlade fuchsian i hemlandskapet är Fuchsia x hybrid, även känd som örondroppe för damer. Fuchsia kommer från södra Europa och Mexiko och är härdig i det amerikanska jordbruksdepartementets växthärdighetszoner 10 till 11 och klarar sig exceptionellt bra i behållare.

Behållare och jord

För varje fuchsiaplanta, välj en behållare som är en storlek större än den där plantan för närvarande växer. Behållarna måste ha hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna av. En annan viktig faktor är att växtrötterna måste förbli något svala. Så undvik att använda plastkrukor, som tenderar att värmas snabbt i solljus. Välj istället behållare av trä eller lera, eller använd till och med mosskorgar. Fyll varje behållare med en kommersiell ingjutningsblandning som dräneras snabbt, eller gör din egen mix genom att kombinera lika delar av en kvalitetskrukblandning med perlit.

Solljus och temperatur

Behållarna måste ha hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna av
Behållarna måste ha hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna av.

Att odla containerfuchsior i skugga resulterar i långa, släpande stjälkar, och att odla dem på en plats som utsätts för solljus resulterar i mer kompakta växter. När de odlas i full sol, håll noga koll på jordens fukthalt och lufttemperaturen. Om temperaturen når 32°C, ta bort fuchsior som växer på en hängare och placera dem på marken för att hjälpa till att dämpa jordtemperaturen. Ett annat sätt att dämpa sin jordtemperatur är att omge fuchsiorna med andra växter som ger skugga till fuchsiornas behållare.

Vatten och gödsel

Fuchsior kräver konsekvent fuktig jord hela tiden och mycket gödsel. Blanda 1 matsked av ett 16-16-16 gödselmedel med 1 gallon vatten och använd lösningen för att vattna fuchsiorna i krukväxter en gång i veckan. Häll lösningen över deras jord tills vätskan börjar droppa från botten av behållarna. Lily Millers webbplats föreslår att 2 till 3 koppar av lösningen är tillräckligt för en fuchsia i en 10 till 31 cm korg. Sluta gödsla fuchsior i början av augusti.

Vintervård och skydd

Att förbereda fuchsiaplantorna i kruk för vintern innebär att man tar bort skräp som finns på deras jord och rengör området där du kommer att förvara plantorna under kallt väder. Om området är litet, klipp tillbaka några av fuchsiornas stjälkar så att växterna passar bättre i utrymmet. Eftersom deras jord måste förbli fuktig under vintern, placera antingen fuchsiorna i ett område där de kommer att få regnvatten eller vattna dem manuellt under vintern. Att bespruta varje fuchsia med en vilande spray, såsom trädgårdsolja, i november och december hanterar övervintrande skadedjur. Tillsätt 2,5 matskedar av oljan till 1 liter vatten, skaka lösningen väl och använd den för att spraya alla delar av fuchsiorna tills lösningen rinner av växterna.