Sparsamma trädgårdstips för att förbättra trädgårdsjorden

Ett näringsrikt flytande gödselmedel som förbättrar trädgårdsjorden
Även om det inte är vackert eller trevligt, är gödsel, eller faktiskt "gödselte", ett näringsrikt flytande gödselmedel som förbättrar trädgårdsjorden.

Trädgårdsskötsel när den är som bäst ger vackra blommor och ätbara saker för att hålla ditt hushåll glad och mätt, men det kan också bli ett dyrt åtagande om du är typen som köper konstgödsel, jordtillsatser och varje liten sak du hittar på trädgårdscentret. Istället för att köpa jordnäringsämnen och tillsatser för att förbättra trädgårdsjorden, uppnår återvinning av naturmaterial från hela huset samma sak till liten eller ingen kostnad, eftersom du redan har det som behövs för att göra jorden bättre. Utöver det kommer du att lära dig lite mer om trädgårdsjord i processen.

Äggskal

Äggskal innehåller mycket kalcium. Istället för att kasta ut dem efter att ha lagat frukost, krossa dem och lägg dem i trädgårdsjorden. Detta förbättrar inte bara näringsinnehållet i jorden, utan det hjälper också till att hålla sniglar borta, eftersom de inte gillar de skarpa kanterna. Skalen, om de blandas in i jorden, håller också jorden från att bli hård och komprimerad när de bryts ner.

Kompostering

Kompostering förbättrar trädgårdsjorden och skär ner på trädgårds- och matavfall som skickas till soptippen. En komposthög innehåller vanligtvis löv, gräsklipp, vissa former av papper, överblivna grönsaksrester och kaffesump. Eftersom materialet bryts ner naturligt skapar det ett näringsrikt ämne som är ett naturligt jordgödselmedel. Maskar älskar det också och hjälper till att förvandla ämnet till kvalitetsjord genom att återvinna det genom deras matsmältningssystem. Kompost som läggs till trädgården före plantering ger näring åt jorden och i slutändan växterna som lever i den.

Kompost

Utöver det kommer du att lära dig lite mer om trädgårdsjord i processen
Utöver det kommer du att lära dig lite mer om trädgårdsjord i processen.

Mulch är mycket mer än bara de påsar, färgade träflis som används för att snygga upp rabatter. Tallbarr, löv eller hö kan också användas som kompost och är fördelaktiga för jorden eftersom de hjälper till att behålla fukt. Mer fukt betyder mindre vattning och mer hälsosamma markförhållanden totalt sett. Använd naturliga material från hela gården snarare än kommersiell kompost som sannolikt har behandlats med färgämnen. Se bara till att det inte finns något ogräs i materialen du mulchar med, annars kan du få ogräs i din trädgård.

Gödsel

Även om det inte är vackert eller trevligt, är gödsel, eller faktiskt "gödselte", ett näringsrikt flytande gödselmedel som förbättrar trädgårdsjorden. Bor du nära ett gårdsområde finns det ofta ställen som ger bort häst, ko- eller hönsgödsel gratis. Placeras i en tygpåse och placeras i en hink, vatten som hälls över toppen och får dra, förvandlas till ett näringsrikt flytande foder för din trädgårdsjord. Den överblivna gödseln passar till komposthögen.

Gröngödsel

Om du hellre inte vill använda gödsel, låt några växter växa, skär sedan ner dem och lämna dem ovanpå jorden som kompost -- detta kallas "gröngödsel" och förbättrar jorden. Gröngödslingstekniken fungerar bra för en trädgårdsbädd som inte har eller inte kommer att användas på ett tag, för att sedan vara nygödslad till nästa säsong.