Hur platta till grässand?

Använd tillfället att luta din gräsmatta mjukt
När du plattar ut din gräsmatta med sand, använd tillfället att luta din gräsmatta mjukt.

Fördjupningar och upphöjda områden i din gräsmatta kan orsaka mer än bara huvudvärk när du klipper. De kan också bidra till ojämn vattning, eftersom vattnet rinner för snabbt från högre ställen och fyller i fördjupningar, vilket gör dem extra blöta. Sand kan användas för att platta till marken antingen innan du lägger frö eller torv eller efter att gräset är etablerat. Använd sand för att jämna ut din gräsmatta om du odlar gräs som föredrar en sandig jord. När du plattar ut din gräsmatta med sand, använd tillfället att luta din gräsmatta mjukt. University of California Integrated Pest Management Program rekommenderar en nedåtgående lutning på 1 till 2 procent från ditt hem för att förhindra att vatten samlas runt din foundation efter bevattning eller en regnskur.

1

Sprid ut gräsmattan över din gräsmatta eller barmark.

2

Jämna till sanden med den bakre delen av en trädgårdskratta så att den sluttar en halv till 1 meter för varje 50 meter lång. Till exempel, om du har en 25 meter djup gräsmatta, bör sanden närmast ditt hus vara en kvart till en halv fot djupare än sanden längst bort på gården från huset.

3

Fyll trumdelen av en gräsmatta till hälften med vatten och försegla.

4

Sprid ut gräsmattan över din gräsmatta eller barmark
Sprid ut gräsmattan över din gräsmatta eller barmark.

Rulla gräsmattan över sanden för att komprimera den. Låt en person på 73 kg stå på den packade sanden och mät djupet på fotspåren. De bör vara mellan en fjärdedel och en halv tum djupa om du sådd gräsmattan efter att du plattat ut sanden, enligt University of Alaska Fairbanks Cooperative Extension.

5

Mät djupet på den komprimerade sanden närmast ditt hus och igen på gatan, för att säkerställa att den korrekta lutningen har behållits efter att du har plattat ut sanden. Tillsätt mer sand och packa ihop den igen med en gräsmatta rulle, om det behövs.