Vilka blommor blommar i mars?

Klockformade blommor har en rik persikofärgad färg
Härdig till USDA-zonerna 5 till 10, denna perennas långa, klockformade blommor har en rik persikofärgad färg.

Även om färgglada blommor brukar liva upp trädgårdar på senvåren och sommaren, öppnar vissa blommor tidigare, i mars. Denna första färgskala är ett spännande tecken på att våren äntligen har kommit. Vissa blommor dyker upp så fort den sista vinterfrosten passerar, medan andra målar sina buskar när det första vårregnet slår mot jorden. Om du inte vill vänta till sommaren för att se nytt liv i din trädgård, hittar du massor av marsblommare som är lättodlade och fulla av personlighet.

Trumpet kaprifol

Trumpet kaprifol (Lonicera sempervirens) är en blommande vinstock som blommar från mars till juni. Härdig till USDA-zonerna 5 till 10, denna perennas långa, klockformade blommor har en rik persikofärgad färg. De ger en söt doft och lockar till sig fjärilar och kolibrier som hjälper till att pollinera dem.

Vinterhassel

Vinterhassel (Corylopsis spicata) är tålig mot USDA-zonerna 5 till 9 och lägger till en solig färgskala till trädgårdar i mars med sina klockformade gula blommor. De växer i stora grupper innan lövverket dyker upp igen, vilket skapar en krämig gardin av blommor som hänger från en labyrint av kala trädgrenar. De uppskattar sur till neutral jord, skyddad från vindar. En extra fördel med att odla vinterhassel är blommornas rika doft.

Baby blå ögon

Deras ljusblå blommor har fem kronblad
Deras ljusblå blommor har fem kronblad och spänner över 2,50 cm i diameter, men deras stjälkar kan bli en fot höga.

Baby blue-eyes (Nemophila menziesii) är ettåriga vilda blommor som växer naturligt på ängar och gräsytor. De är härdiga till USDA-zonerna 3 till 9. Deras ljusblå blommor har fem kronblad och spänner över 2,50 cm i diameter, men deras stjälkar kan bli en fot höga. När de väl öppnar i mars kan de hålla öppet till juni.

Vild hyacint

Ibland kallas den blå kuk, vild hyacint (Dichelostemma capitatum) växer i skogs- och gräsmarksområden. Tidigt på våren blommar dess ljuslila, klockformade blommor på tunna 2- eller 3 meter långa stjälkar. Om du odlar vild hyacint i din trädgård behöver du inte vattna den större delen av året; den enda gången den behöver en drink är när den växer på våren, inklusive mars månad. Den är härdig mot USDA-zonerna 10 och 11.

Chuparosa

På spanska betyder Chuparosa (Justicia californica) "kolibri" - ett passande namn för en blomma som är en favorit bland kolibripubliken. Denna greniga buske är härdig mot USDA-zonerna 8 och 9, särskilt i torra områden. Kallas även kolibribuske, den har en grågrön färg för det mesta med få löv. Men mellan februari och juni sprudlar det av röda blommor, som kolibrier pollinerar.

Vanlig solros

Om du letar efter en blomma som ger en omedelbar solskenskänsla till en trädgård, är den vanliga solrosen (Helianthus annuus) - härdig för alla zoner som ettårig - ett roligt val. Ibland växer den till en höga höjd av 7 meter, dess ljusgula blomma spänner över 2 till 13 centimeter i diameter och blommar från mars till oktober. Deras ansikten följer solen när den svävar från ena sidan av himlen till den andra varje dag.