Blomsterplaner för runt ett däck

Ge ditt däck en vacker bård till ditt däck genom att installera rabatter längs däckets kanter
Ge ditt däck en vacker bård till ditt däck genom att installera rabatter längs däckets kanter.

Medan ett utomhusterrass är den perfekta platsen för att grilla, underhålla vänner och träffa familjen, kan däcket verka mindre inbjudande om det lämnas bar förutom grillen, bordet och stolarna. Lyckligtvis ger färgglada blommor och buskig grönska runt ett däck skönhet och en touch av gentilitet. Innan du gör en slutlig plan för att plantera blommor runt ditt däck, överväg flera alternativ.

Vackra sängar

Ge ditt däck en vacker bård till ditt däck genom att installera rabatter längs däckets kanter. Gräv bäddar längs båda sidor av däcket, och även framsidan, om du föredrar det. Plantera perenner som växer ut år efter år med liten ansträngning. Vild isop (Agastache cana), härdig i det amerikanska jordbruksdepartementets växthårdhetszoner 5 till 9, växer i höga spiror av rosa blommor, föredrar full sol och anpassar sig lätt till dålig jord och torka. Denna aggressiva växt anses vara invasiv i vissa områden. Daglilja (Hemerocallis lilioasphodelus), härdig i USDA-zonerna 4 till 10, blommar med pråliga, gula blommor i maj och är en växt med lågt underhåll, mycket anpassningsbar, som klarar sig bra med full sol till halvskugga.

Levande kärl

Innan du gör en slutlig plan för att plantera blommor runt ditt däck
Innan du gör en slutlig plan för att plantera blommor runt ditt däck, överväg flera alternativ.

Istället för att gräva upp spadtaget som möter kanten av däcket kan du helt enkelt fylla flera behållare med blommor och placera dem runt omkretsen av utrymmet. Behållare kan enkelt flyttas för att skapa utrymme när man underhåller en stor publik eller när barnens lekar tar en stormande vändning. Dahlior (Dahlia spp.), härdiga i USDA-zonerna 7 till 10, är väl lämpade för behållare, har pråliga blommor tillgängliga i många färger och lockar till sig fjärilar. Ett annat alternativ är vulkansyra (Oxalis vulcanicola "Zinfandel"), härdig i USDA-zonerna 9 till 11, som växer i klumpar, har shamrock-formade blommor och kräver lite underhåll.

Vackra krukor

Ett täckt däck ger ännu fler alternativ för att visa blommor i kanterna. Installera växtkrokar i taket och häng krukor som svämmar över med färgglada blommor. Superbells Lemon Slice Calibrachoa (Calibrachoa Superbells Lemon Slice), härdig i USDA-zonerna 9 till 11, har lysande gula kronblad med vita kanter och växer snabbt i full sol. Månblommor (Ipomoea alba), härdiga i USDA-zonerna 10 till 12, blommar från juli till oktober med vita, doftande blommor och är solälskare med lågt underhåll.

Noggranna överväganden

Innan du väljer blommor att plantera runt kanten på ett däck, överväga behoven hos de blommor du väljer. Undvik att plantera solälskande blommor i ett område som skuggas av ditt hem större delen av dagen. Välj aldrig sorter med högt underhåll när du inte behöver tid och erfarenhet för att ta hand om dem. Välj tåliga, anpassningsbara blommor när jorden runt ditt däck är mindre än optimal. Att välja blommor som är lite underhållsvänliga och väl lämpade för förhållandena på din trädgård ökar chanserna att de kommer att klara sig bra samtidigt som du fokuserar din uppmärksamhet på att njuta av ditt däck med familj och vänner.