Hur fyller man en hög plantering?

Subtrahera antalet tum jord som behövs från den totala planteringshöjden för att bestämma djupet på
Subtrahera antalet tum jord som behövs från den totala planteringshöjden för att bestämma djupet på fyllmedlet som behövs.

En hög planter som används för att odla träd och buskar med djupa rotsystem måste fyllas med jord för att ge tillräckligt med utrymme för rötterna att expandera. Men om planteringsmaskinen används för grundrotade växter, som ettåriga, som bara kräver cirka 15 centimeter jord, kan du använda ett fyllnadsmaterial i botten för att spara på dyr, tung krukjord. Ett lätt fyllnadsmaterial gör det också enkelt att flytta planteringsmaskinen vid behov.

1

Bestäm det jorddjup som krävs för växten du vill växa i den höga behållaren. Om du inte kan hitta information om rotdjup, som ibland finns på växtetiketter, ta hänsyn till den minsta storleken på behållaren där du ofta ser växten växa. Till exempel, om du vanligtvis odlar pelargoner (Geranium spp.) i 20 cm djupa krukor, tänk på 20 centimeter jord i den höga planteringskålen.

2

Mät den totala planteringshöjden. Subtrahera antalet tum jord som behövs från den totala planteringshöjden för att bestämma djupet på fyllmedlet som behövs. Om så önskas, markera insidan av behållaren med en kritstreck till lämplig nivå.

3

Ett lätt fyllnadsmaterial gör det också enkelt att flytta planteringsmaskinen vid behov
Ett lätt fyllnadsmaterial gör det också enkelt att flytta planteringsmaskinen vid behov.

Klipp en bit hårdvara eller landskapstyg för att passa botten av behållaren. Placera materialet i botten av behållaren för att täcka dräneringshålen. Om dräneringshålen är på sidorna i botten av behållaren, skär materialet tillräckligt stort för att sträcka sig upp på sidorna något och täck hålen så att krukjord inte går igenom fyllmedlet och kommer ut genom hålen.

4

Fyll behållaren upp till kritlinjen med jordnötter i polystyrenskum. Om du inte har några sparade från en nyligen skickad försändelse, köp dem varhelst förpacknings- och frakttillbehör säljs.

5

Blanda lika delar kompost, sphagnumtorv och perlit eller vermikulit för att skapa din egen krukblandning. Alternativt kan du köpa en krukblandning speciellt blandad för olika växttyper, till exempel en krukblandning för kaktusar eller syraälskande växter.

6

Fyll planteringskärlet till inom 5 centimeter från toppen med krukväxtblandningen. Plantera dina val av växter till djupet av originalbehållaren och packa krukväxtblandningen försiktigt runt rötterna. Tillsätt mer pottblandning, om det behövs, för att fylla behållaren till kanten. Vattna växten med precis tillräckligt med vatten för att fukta och sätta jorden.