Hur lockar man hånfåglar till sin trädgård?

Lägg inte till fågelfrön eftersom hånfåglar inte äter det
Lägg inte till fågelfrön eftersom hånfåglar inte äter det och det kommer att dra konkurrerande fåglar, vilket kan driva bort hånfåglar.

Mockingbirds (Mimus polyglottos) älskar många människor med sin melodiösa, varierande sång, som innehåller upp till 200 separata ljudvariationer under deras livstid. De är en välkommen syn i de flesta trädgårdar både för sin sång och för att de äter vanliga skadeinsekter som skalbaggar, getingar och gräshoppor. Mockingbirds kräver en blandning av öppen och buskig terräng för att känna sig säker och bekväm, så det är viktigt att efterlikna deras naturliga livsmiljö för att locka in dem i din trädgård. Kompletterande utfodring kommer också att hjälpa, även om de undviker vanliga fågelfrön till förmån för torkad frukt, oljiga nötter och suet.

1

Klipp din gräsmatta ofta för att skapa ett öppet utrymme där hånfåglarna kan svepa för att fånga insekter, som utgör huvuddelen av deras sommardiet. Klipp under dagen när hånfåglar är mindre aktiva för att undvika att skrämma dem.

2

Odla en blandning av inhemska buskar runt omkretsen av din gräsmatta för att ge täckning och mat året runt under höstmånaderna. Växtarter som kalifornisk lila (Ceanothus spp.), toyon (Heteromeles arbutifolia) och manzanitas (Arctostaphylos spp.), eftersom de har vintergrönt blad och ätbar frukt.

3

Plantera ett eller två träd nära din trädgård för att ge en lämplig övernattningsplats för hånfåglarna
Plantera ett eller två träd nära din trädgård för att ge en lämplig övernattningsplats för hånfåglarna.

Plantera ett eller två träd nära din trädgård för att ge en lämplig övernattningsplats för hånfåglarna. Välj arter med tjockt lövtäcke som platan (Platanus racemosa) eller tallar (Pinus spp.).

4

Installera en matare i plattformsstil i din trädgård. Placera den inom 15 meter från buskarna så att hånfåglarna har lätt tillgång till täckning om de känner sig hotade. Förvara mataren under vintermånaderna när mockingbirds litar mindre på insekter och mer på frukt för näring.

5

Fyll din matare med en blandning av jordnötter, suet, russin och torkade vinbär, samt äppelskivor och nypon. Lägg inte till fågelfrö eftersom hånfåglar inte äter det och det kommer att dra konkurrerande fåglar, vilket kan driva iväg hånfåglar.

6

Ge en källa till rent vatten någonstans i din trädgård, som ett traditionellt fågelbad, en reflekterande pool eller till och med en grund panna fylld med vatten. Placera vattnet nära täcket så att mockingbirds kan dra sig tillbaka om de störs.